ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB „RADNIK“ BIJELjINA - 27 godina od osnivanja :: Semberija INFO ::

 

ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB „RADNIK“ BIJELjINA - 27 godina od osnivanja



Ženski odbojkaški klub „RADNIK“ je osnovan 28. avgusta  1996. godine, kao dio već postojećeg kluba. Od osnivanja je učesnik svih takmičenja u svim kategorijama na nivou odbojkaškog saveze Republike Srpske i odbojkaškog saveza BiH. 

Klub od 2017. godine, razdvajanjem muške i ženske ekipe, a posle prelaženja u niži rang takmičenja, egzistira kao zaseban pravni subjekt.

     Skraćeni naziv kluba je: ŽOK „RADNIK“.
     Klub je osvajač KUP-a Republike Srpske 2006. godine.
     Finalista je  KUP-a BiH 2006., 2011. i 2013.  godine, kada su osvojene srebrne medalje.

Klub je bio standardni  premijerligaš BiH u 12 sezona, od 2005. - 2017. godine bez prekida, od toga četiru puta polufinalista plej ofa. Trenutno se vrlo uspješno takimiči u  1. ligi RS i u pionirskoj ligi, dok kadetkinje i juniorke takmiče turnirski. Učesnik i osvajač je mnogobrojnih turnira u zemlji i inostranstvu. 

U mlađim kategorijama je:  juniorski prvak Republikie Srpske i Bosne i Hercegovine 2006. , 2008. i 2010.  godine i  kadetski prvak RS i BiH 2009. godine.

Klub je u svojoj istoriji dao više vrhunskih odbojkašica kao što su: Slađana Erić, Dubravka Stojanović, Dragana Bartula, Jelena Inić, Ivana Babić, Sanja Kojić Đurić, Verica Simić  koje su nastupale ili još igraju u evropskim takmičenjima, a klub je u selekcijama BiH dao 12 reprezentativki u seniorkoj konkurenciji i 14 u mlađim kategorijama. Ana Zekić kao reprezentativka BiH je jedini sportista u kolektivnim sportovima učesnik Evropskog prvenstva  (Eurovolej 2023.) kao član nekog Bijeljinskog kluba uopšte.

Pri klubu treniraju i mlađe uzrasne kategorije od 7-14 godine koje imaju više od stotinu pedeset članova, a odakle se crpi kadar za mlađe takmičarske selekcije i seniorski tim. Treneri su:  Borko Mićić, kao trener  seniorske ekipe i nosilac rada sa mlađim kategorijama. Pomaže mu svojim iskustvom Miroslav Mićić i bivša odbojkašica Sonja Milićević. Treneri imaju završene škole sporta i zvanje diplomiranog trenera odobojke.

U protekle tri sezone klub je dva puta proglašen za lidera sportskog ponašanja (2021/2022., 2022/2023.) u odbojkaškom savezu Republike Srpske. 
    
Moto: „OVO JE VAŠ KLUB!“ pokazuje svim građanima Bijeljine da je ŽOK „Radnik“ mjesto gdje mlade djevojčice  mogu steći sva potrebna znanja iz odbojkaških elemenata, družiti se i razvijati svoje psihofizičke sposobnosti uz rad sa školovanim trenerima  ovog sporta.

I klub i treneri su više puta dobijali priznanja kao najuspješniji sportski kolektiv i sportski stručnjak u gradu Bijeljini.

Predsjednik kluba je Nebojša Simić koji je u odbojkaškom sportu grada Bijeljine od 1978. godine, kao igrač, odbojkaški sudija i sportski radnik.

Obilježavanjem  godišnjice kluba želimo da se zahvalimo na saradnji  i pomoći, pored grada Bijeljine (gradonačelnika i gradske administracije), osnovnim školama „Vuk Karadžić“, „Sveti Sava“ , „Jovan Dučić“ i „Meša Selimović“, Gradskoj dvorani (upravniku i radnicima) u Račanskoj 94, donatorima: Leburić d.o.o., mlin Pavlović, IHM d.o.o., Rakić komerc d.o.o., Olimp-Prom i medijsko/novinskoj kompaniji Semberija INFO.


​„OVO JE VAŠ KLUB !“