USPJEŠNO ZAVRŠEN JOŠ JEDAN "BIJELJINA HANDBALL CUP“: Ko je bio najuspješniji? :: Semberija INFO ::

 

USPJEŠNO ZAVRŠEN JOŠ JEDAN "BIJELJINA HANDBALL CUP“: Ko je bio najuspješniji?



U Bijeljini je od 18. do 20. avgusta održan sedmi po redu međunarodni turnir u rukometu„Bijeljina Handball Cup 2023“. Ovu, već tradicionalnu smotru mladih rukometaša sa velikim uspjehom organizuje Rukometni klub „Bijeljina“.

Ove godine u Bijeljini se okupilo preko 1300 takmičara iz 70 klubova iz sedam zemalja: Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine. Podsjećanja radi, na prošlogodišnjem izdanju turnira učestvovalo je hiljadu takmičara iz 58 klubova.



Turnir je zvanično otvoren u subotu, 19. avgusta svečanim defileom ekipa učesnica na stadionu Etno sela „Stanišići“ a čast da takmičenje proglasi otvorenim pripala je gradonačelniku Grada Bijeljina, Ljubiši Petroviću. Promotori ovogodišnjeg izdanja „Bijeljina Handall Cup“ bili su proslavljeni rukometni asovi iz Srbije, Ivan Lapčević i Nedeljko Jovanović.



Nakon završetka takmičenja proglašeni su najuspješniji pojedinci i ekipe. Najbolji mladi rukometaši po godištima: 
2011 - Emir Mulić, RK „Sloboda“ Tuzla, 
2010 - Boris Jovićević, RK „Budućnost“ Podgorica, 
2009 - Pavle Kapor, RK „Bijeljina“, 
2008 - Lazar Slijepčević, RK „Kozara“ Gradiška, 
2007 - Filip Keše, RK „Radovljica“ (Slovenija) i 
2006 - Aleksa Vučić, RK „Hercegovina“ Nevesinje. 
U ženskoj konkurenciji najuspješnije su bile: 
2010 - Anastasija Knežević, RK „Zeta“ Podgorica, 
2008 -  Kristina Vučanica, RK „Zrinski“ Mostar i
2006 - Gabrijela Novak, RK „Zrinski“ Mostar.

U muškoj konkurenciji najuspješnije su bile sljedeće ekipe: 2006 - RK „Hercegovina“, 2007 - RK „Radovljica“, 2008 - RK „Kozara“, 2009 - RK „Bijeljina“, 2010 - RK „Budućnost“ i 2011 -  RK „Sloboda“ dok su rukometašice sljedećih ekipa ostvarile najbolji plasman: 2006 - ŽRK „Zrinski“ – Čakovec, 2008 - ŽRK „Zrinski“ – Čakovec i 2010 - RK „Zeta“.



Bogdan Rankić, predsjednik RK „Bijeljina“ i jedan od stubova organizacije ovog turnira izrazio je zadovoljstvo što je sve proteklo u najboljem redu.

-„Bijeljina Handall Cup“ je postao nezaobilazan rukometni događaj za sve škole rukometa u regionu. U odnosu na prošlu godinu, sada smo imali oko 300 takmičara više. To nas raduje, to je put kojim želimo ići. Zahvalio bih se svima koji su nam pomogli da sve prođe u najboljem redu i da Bijeljinu predstavimo u najboljem svjetlu“, izjavio je Rankić za „Semberija INFO“.


Semberija info