AK "Atletik" osvojio 13. medalja na Prvenstvu RS :: Semberija INFO ::

 

AK "Atletik" osvojio 13. medalja na Prvenstvu RS


Vikend iza nas je za atletičare Republike Srpske bio izuzetno zanimljiv jer su se na Sokocu u organizaciji Atletskog kluba "Glasinac" nadmetali najbolji pioniri i stariji juniori. Na smotri najboljih mladih atletičara Republike Srpske Bijeljinu je predstavljao AK "Atletik" sa 14 atletičara koji su se nadmetali u skoro svim atletskim disciplinama. Stručnost i profesionalizam trenera Srđana i Aleksandra te posvećenost djece na treninzima donijeli su sledeće rezultate:

Ema Kovač je u kategoriji starijih juniorki osvojila srebrnu medalju i titulu viceprvaka RS u disciplini 800m. Napominjemo da ova djevojčica spada u uzrasnu kategoriju pionira ali medalje osvaja i u starijim kategorijama.

Lazar Pajkić je osvojio dvije srebrne medalje u kategoriji starijih juniora. On je tako postao viceprvak RS u disciplinama bacanje diska i bacanje koplja.



Dragan Senić je ostvario treće najbolje vrijeme i osvojio bronzanu medalju u disciplini 1500m u kategoriji starijih juniora. Dragan je takođe pionir i prvi put je trčao ovu dionicu.

Bojan Milunović je nastupao u dvije atletske kategorije. U kategoriji starijih juniora osvojio je bronzanu medalju u disciplini bacanje diska a u trci na 100m oborio je lični rekord i osvojio četvrto mjesto.
Pavle Kovač je novi prvak Republike Srpske u kategoriji mlađih pionira u disciplini bacanje koplja uz novi lični rekord. Pavle je osvojio i bronzanu medalju u disciplini bacanje kugle.

Pavle Ilić je još jedna Atletikova mlada zvijezda. Nastupio je u dvije kategorije gdje je osvojio titulu šampiona Republike Srpske u kategiji mlađih pionira na 60m i titulu vicešampiona RS u disciplini 300m.
Katarina Banduka je osvojila zlatnu medalju i titulu prvaka RS u kategoriji mlađih pionirki, disciplina bacanje kugle te bronzanu medalju u bacanju koplja.

Veljko Ilić je izborio bronzanu medalju u kategoriji mlađih pionira, disciplina bacanje koplja.
Matej Rakić, iako još u kategoriji cicibana, hrabro se borio sa starijim dječacima i osvojio bronzanu medalju u disciplini skok u vis.

-Malo sportske sreće koju juče i nismo baš imali falilo je i našim atletičarima Nikoli Seniću i Niki Vukićević u disciplini 600m kao i Dunji Lukić u bacanju koplja. Iskra Jović je u juniorskoj konkurenciji prvi put trčala 1500m i zauzela četvrto mjesto. Posebno ćemo napomenuti Luku Pajkića, dječaka koji je skakao u vis u kategoriji starijih juniora i nažalost, zadobio povredu, te je morao prekinuti takmičenje. Luki želimo brz oporavak i jedva čekamo da nam se ponovo pridruži na atletskoj stazi. Čestitke za osvojene medalje idu i našim drugaricama Anji i Katarini iz AK "Cross" koje se već duže vrijeme na treninzima druže sa našim atletičarima“, stoji u saopštenju za javnost AK „Atletik“.

(Semberija info)