Navikla nas je: Ema Kovač je prvak BiH na 800m i viceprvak na 400m :: Semberija INFO ::

 

Navikla nas je: Ema Kovač je prvak BiH na 800m i viceprvak na 400m


Fantastičan nastup ove djevojčice u Sarajevu na Prvenstvu BiH u atletici za mlađe juniore bio je još jedna potvrda da je Ema Kovač najperspektivnija mlada atletičarka u Bosni i Hercegovini. Iako svojim godinama spada u uzrasnu kategoriju starijih pionirki Ema se ovaj put takmičila u dvije discipline sa dvije godine starijim djevojkama i osvojila dvije medalje nastavljajući svoj niz osvojenih titula prvaka i viceprvaka BiH i RS.
 
-Ema je u disciplini 400m oborila lični rekord koji sada iznosi 59.60s a napomenućemo da je samo dva puta do sada trčala ovu dionicu i da je pobjedila djevojke kojima je ova disciplina primarna. Mnogi su sumnjali u nju ali je Ema ponovo dokazala da ima hrabro srce i veliki talenat. Titula viceprvaka BiH na 400m i srebrna medalja pripadaju njoj i Gradu Bijeljina.


 
Drugi dan takmičenja je bio rezervisan za disciplinu 800m gdje je Ema, kao i predhodnih godina, samo potvrdila da je najbolja srednjeprugašica u BiH. Zlatna medalja i titula prvaka BiH u starijoj uzrasnoj kategoriji ponovo pripadaju Emi. Bravo djevojčice, težak vikend je iza tebe, ponovo si ostavila srce na stazi", stoji u saopštenju za javnost AK "Atletik".