ĐURIĆEVA I TRIFKOVIĆEVA NASTUPAJU NA SVJETSKOM PRVENSTVU :: Semberija INFO ::

 

ĐURIĆEVA I TRIFKOVIĆEVA NASTUPAJU NA SVJETSKOM PRVENSTVU


Pod krovom Međunarodne džudo federacije (IJF) u Zagrebu će se od 23. do 26. avgusta održati Svjetsko prvenstvo u džudou za kadete. Prijavljeno je učešće 539 takmičara (293 u muškoj i 246 u ženskoj konkurenciji) iz 63 zemlje sa šest kontinenata.

Džudo reprezentacija Bosne i Hercegovine će nastupiti sa 18 takmičara (po devet u muškoj i ženskoj konkurenciji) zahvaljujući čemu je deveta selekcija po brojnosti na ovom svjetskom prvenstvu. Od 18 bh. takmičara dvije djevojke dolaze iz Bijeljine. Radi se o Jovani Đurić i Teodori Trifković, članicama Džudo kluba „Panter“ iz Bijeljine.



Pored nastupa na republičkim, državnim i balkanskim prvenstvima Teodora Trifković je dva puta do sada nastupala i na evropskim i svjetskim smotrama mladih džudista. Avgusta prošle godine učestvovala je na Svjetskom prvenstvu za kadete (Sarajevo 2022) dok je u martu ove godine nastupala na Evropskom kupu za kadete u Zagrebu, gdje je osvojila sedmo mjesto. Na listi najuspješnijih takmičarki (WRL) u njenoj kategoriji Teodora zauzima 48. mjesto među najboljim džudistima na svijetu.



Za Jovanu Đurić ovo će biti premijerni nastup na svjetskoj sceni. Ona će nastupiti u težinskoj kategoriji -48kg dok će se Teodora takmičiti u kategoriji -40kg.

(Semberija info)