OVA DJECA ZASLUŽUJU PAŽNjU: Još jedan uspjeh mladih takmičara AK "Akademac" :: Semberija INFO ::

 

OVA DJECA ZASLUŽUJU PAŽNjU: Još jedan uspjeh mladih takmičara AK "Akademac"


U Vlasenici je juče održan Kup Bosne i Hercegovine u atletici za cicibane. Radi se o zvaničnom takmičenju u kalendaru Atletskog saveza BiH a tehnički organizator takmičenja je bio AK "Vlasenica".Takmičari Atletskog kluba "Akademac" iz Bijeljine ostvarili su u ovoj uzrasnoj kategoriji veoma zapažen uspjeh. Na Kupu BiH učestvovalo je 290 takmičara iz 24 atletska kluba iz cijele BiH, a bijeljinski atletičari su bili najuspješniji klub iz Republike Srpske osvojivši drugo mjesto u ukupnom plasmanu te postali vicešampioni Kupa BiH za 2023. godinu.- Atletičari gradskog Atletskog kluba "Akademac" pod dirigentskom palicom našeg trenera Miodraga Miše Marjanovića od juče su aktuelni vicešampioni u Kupu BiH za 2023. godinu. Osvojili su na ovom prestižnom takmičenju ukupno osam medalja, tri zlatne, jednu srebrnu i četiri bronzane medalje! Ponosni smo na vas, ponosno kažemo da smo drugi u BiH i prvi iz Republike Srpske u ovoj uzrasnoj kategoriji, u kategoriji/uzrastu koji je najmasovniji u ateletici, što daje naročitu težinu i značaj ovom uspjehu", stoji u saopštenju za javnost AK "Akademac".Na Kupu BiH najuspješnija takmičarka AK "Akademac" bila je Anđela Radenković koja je osvojila tri medalje: zlatnu u trci na 60m, srebrnu u trci na 200m i bronzanu medalju i treće mjesto u štafeti 4x100m.

- Državno pobjedničko postolje ponovo je po ko zna koji put posjetio naš nepobjedivi Zoran Blagojević osvojivši prvo mjesto na 600m i najsjajnije odličje, istrčavši trku 16 sekundi prije drugoplasiranog takmičara. Zlatnom medaljom ovog lijepog takmičarskog popodneva okitio se naš plavokosi Pavle Savić, osvojivši prvo mjesto u trci na 200m, ostvarivši pri tom lični rekord u veoma jakoj konkurenciji u kojoj je učestvovalo 35 takmičara iz cijele BiH.U bacačkim disciplinama naš klub i grad Bijeljinu predstavljali su Luka Krstić koji je osvojio treće mjesto u disciplini kugla i Stefana Tubić osvojivši treće mjesto, u disciplini vortex.U štafetnim trkama osvojili smo dvije medalje i popeli se na pobjedničko postolje kako slijedi: 
Muška štafeta: srebrna medalja (Zoran Blagojević, Miloš Jefić, Pavle Savić i Sergej Kulišić) te ženska štafeta: bronzana medalja (Jovana Todorović, Stefana Tubić, Anđela Radenković i Milica Kulišić)", istakli su iz AK "Akademac" te izrazili zahvalnost Dragomiru Čubrilu za ukazanu stručnu i konsultativnu pomoć kao i sponzorima kluba.


AK "Akademac"