Šampioni na visokom nivou! :: Semberija INFO ::

 

Šampioni na visokom nivou!


Trebinje je 18. marta bilo domaćin Prvenstva Republike Srpske u karateu za djecu do 13 godina. Na turniru je učestvovao 41 klub sa 440 učesnika u 547 kategorija.

Karate klub „Šampioni“ iz Bijeljine su nastupili sa 13 najperspektivnijih takmičara u ovoj kategoriji: Emilija Bogdanović, Mihajlo Gavrić, Pavle Ljubojević, Savo Manojlović, Milica Marić, Dimitrije Marković, Borislav Simikić, Božidar Simikić, Sergej Stevanović, Vuk Stevanović, Vanja Stojanović, Zoran Stojanović i Aleksandar Saša Živanović.

-„Šampioni“ i dalje šampionski: četiri zlata na Prvenstvu Republike Srpske za djecu do 13 godina. Posebno bi trebalo istaći Aleksandra Sašu Živanovića kao našeg najuspješnijeg takmičara na ovom prvenstvu. Saša je osvojio dvije zlatne medalje, u katama i u borbama. Poslije duže pauze, Vuk Stevanović se sa zlatnom medaljom ponovo vraća među najbolje dok je Milica Marić bila neprikosnovena i u kategoriji iznad svoje, takođe sa osvojenom zlatnom medaljom. Prošlogodišnji prvak Republike Dimitrije Marković ovog se puta zadovoljio sa bronzanom medaljom dok je, takođe prošlogodišnja šampionka, Emilija Bogdanović osvojila srebrnu medalju“, izjavio je prvi trener KK „Šampioni“, Milorad Marković ističući da je zadovoljan pokazanim od strane svojih takmičara.

Ova ekipa će, uz nekoliko pojačanja, uskoro učestvovati na Izbornom turniru u Sarajevu gdje će svako od njih imati priliku da izbori mjesto u karate reprezentaciji BiH i učešće na ovogodišnjem Balkanskom prvenstvu za djecu.