KK BUDUĆNOST IDE U FINALE :: Semberija INFO ::

 

KK BUDUĆNOST IDE U FINALE


Večeras je odigrana treća i odlučujuća utakmica u polifinalu plej ofa Prve lige Republike Srpske za košarkaše između KK "Budućnost BN" i KK "Radnik". U susret su obje ekipe ušle sa po jednom pobjedom da bi večeras prisebniji bili košarkaši Budućnosti i zasluženo nastavili svoj put ka ovosezonskoj tituli prvaka Republike Srpske.
 
Rezultat na kraju meča je glasio 74:72 (17:13, 8:25, 25:14 i 24:20).
 
Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Dinko Peljto sa 16, Đorđe Mičić sa 12 te mladi Novak Manojlović sa deset poena i devet skokova. Poene su postigli još J.Jevtić (6), N.Erkić (3), S.Lazić (7), A.Pirgić (6), N.Đorđić (9) i J.Kecman (5).
 
Najefikasniji košarkaš na utakmici bio je Radnikov Đorđe Curović sa 24 poena. Pratio ga je Nenad Cvjetković sa 22 i Nikola Mičić sa 11 poena. Još samo tri košarkaša KK "Radnik" upisali su se večeras u strijelce: B. Radović i B.Marković sa po šest i S.Stojanović sa tri poena.
 
Košarkaši Budućnosti će se u funalnoj seriji plej ofa Prve lige RS za titulu prvaka boriti protiv KK "Jahorina" sa Pala koja je u polufinalu bila bolja od KK "Akademac" iz Banjaluke.
 
(Semberija info)