BIJELjINSKI DERBI U POLUFINALU PLEJ OFA 1. MLRS :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKI DERBI U POLUFINALU PLEJ OFA 1. MLRS


Aktuelna sezona takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske za košarkaše ulazi u završnicu. Nakon odigrana 24. kola regularnog dijela lige poznato je koje četiri ekipe nastavljaju takmičenje. To su KK „Jahorina“ Pale, KK „Budućnost BN“ Bijeljina, KK „Radnik“ Bijeljina i KK „Akademac“ Banjaluka. Pobjednik plej ofa biće ovosezonski šampion Republike Srpske.

Pred posljednje kolo nepoznanica je bila koji će klub sa četvrte pozicije nastupiti u plej ofu:  KK „Akademac“ ili KK „Drina Princip“ iz Zvornika. Drini je trebala pobjeda protiv Varde i poraz Akademca od Rogatice u gostima. Drina je pobijedila Vardu 97:79 i onda su čekali rezultat iz Rogatice, a on je glasio 80:59 za mladi tim Borca.

Prvi polufinalni par ovogodišnjeg plej ofa su KK „Jahorina“ i KK „Akademac“ dok ćemo u drugom gledati bijeljinski derbi: KK „Budućnost“ – KK „Radnik“. Polufinalna serija će se igrati na dvije a finalna na tri dobijene utakmice.

Za ostale timove: Drinu, Student Igokeu, Slobodu 73, Stars Basket, Rogaticu, Sutjesku i Slobodu sezona je 31. marta završena. Raspust do septembra – pola godine. Ligu su ove sezone zbog nedostatka finansija ranije napustiili OKK „Olimp“ iz Šekovića i KK „Derventa“.