Poraz Partizana u Atini :: Semberija INFO ::

 

Poraz Partizana u Atini


FOTO: Facebook/Olympiacos B.C.
Košarkaši Partizana izgubili su sinoć od ekipe Olimpijakosa u utakmici četvrtog kola Evrolige u dvorani ''Mira i prijateljstva''.

Rezultat nakon produžetaka bio je 98:94 u korist grčkog velikana, a  ekipa Željka Obradovića primorana je da se u Beograd vrati praznih ruku.

Poslije četiri kola ekipa Olimpijakosa ima učinak od dvije pobjede i dva poraza, a Partizan jednu pobjedu i tri poraza.

Najefikasniji u timu Partizana je bio Zek Ledej sa 18 poena, jedan manje je imao Panter, dok je Smailagić ubacio 16 poena.

Dobro je krenula utakmica za ''crno-beli'' koji su imali prednost od 8:5, poslije prednosti Olimpijakosa od 5:3. Partizan je prednost stekao poslije trojki Kaminskog. Nažalost po ekipu iz Beograda poslije toga je uslijedila serija Olimpijakosa od 8:0, kojim je dosta kumovao i skok u napadu, sličan problem koji se javio i u utakmici protiv Barselone.

Mučio se Partizan sa igrom u odbrani u tim trenucima. Seriju domaćih je tada prekinuo Zek Ledej koji je bio najraspoloženiji u gostujućoj ekipi, a postizao je poene i iz nekih nemogućih pozicija.

Uspio je Partizan do kraja prvog kvartala da smanji na 24:20, poslije Doužera, ali je Nikola Milutinov na kraju uspio da dovede prednost Olimpijakosa na 28:21.

U drugoj četvrtini je Olimpijakos dodatno pojačao energiju u odbrani, a izabranici željka Obradovića su dosta teško dolazili do poena. Prednost Olimpijakosa se povećavala i u jednom trenutku u ovom kvartalu je bila čak +12.
Ostaje žal za porazom, pošto su ''crno-beli'' pred ulazak u posljednju dionicu imali 10 poena prednosti, nakon odlične igre Smailagića, Ledeja i Anđušića u trećoj četvrtini, kada su uspjeli da anuliraju zaostatak od 12 poena. Ali, zbog nedostatka visokih igrača u finišu i pojedinih diskutabilnih odluka na obe strane terena, platili su danak u poslednjih 15 minuta. Glavni igrači grčkog tima bili su Larencakis i Milutinov, koji su postigli veliki broj poena sa "crte". A, dobra relizacija šuta sa penala, bila je i ključ pobjede domaće ekipe večeras (33/36).

"Dosta krucijalnih momenata je odlučilo utakmicu, ako igrate dobro i imate dva centra koja imaju odčine utakmice, a oni izađu zbog faulova... Ako pogledate statistiku, igrali su zajedno 32 minuta. Igrali smo osam minuta bez visokog čoveka i pet minuta u produžetku, znači 13 minuta smo bili bez velikog čoveka. To je u košarci život", istakao je Obradović. 

Sljedeća utakmica ''crno-belih'' je protiv vječitog rivala Crvene zvezde na svom terenu, dok će ekipa iz Pireja igrati protiv Efesa.

(Nezavisne)