KK „FENIKS BASKET“: TRENING NA OTVORENOM U CENTRU GRADA :: Semberija INFO ::

 

KK „FENIKS BASKET“: TRENING NA OTVORENOM U CENTRU GRADA


Foto: Semberija info
Košarkaški klub Feniks basket već tri godine trenira djecu sa teškoćama u razvoju, a večeras su na trgu u centru grada organizovali trening na otvorenom. Predsjednik KK Feniks basket Branimir Đokić kaže da punim srcem rade sa djecom i da na taj način pomažu i djeci i njihovim roditeljima.



-Ovo je prvi trening na otvorenom i puno mi je srce kad vidim desetak djevojčica i dječaka koji treniraju u kontinuitetu, a nadam se da će interes djece biti još veći u narednom periodu. Takođe se nadam da će se u ove aktivnost uključiti i veći broj privrednika sa podrškom, a ove godine smo od Gradske uprave dobili 1.100 KM za projekat „Svi imaju jednake šanse“ i između ostalih aktivnosti, tu je upravo i trening na otvorenom za djecu sa teškoćama u razvoju. Moram da napomenem da je ovaj projekat odlikovala i predsjednica Srpske Željka Cvijanović plaketom Sveti Stefan“, kaže Đokić. Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević koji je i predsjednik Košarkaškog saveza RS pohvalio je rad KK „Feniks basket“ i naglasio da će Grad Bijeljina  uvijek podržavati ovakve projekte.



-Sve pohvale trenerima KK „Feniks basket“ na ovoj aktivnosti i doprinosu da omoguće djeci sa teškoćama u razvoju da imaju i sportske aktivnosti“, kaže Đurđević. Pohvale za rad KK „Feniks basket“ izrazio je i gradonačelnik Ljubiša Petrović.



-Trening na otvorenom je odlična aktivnost, a djeca zahvaljujući trenerima, iako imaju ograničene tjelesne sposobnosti, imaju šansu da povećaju svoje sposobnosti i održavaju kondiciju što je dobro za njihove kosti i mišiće. Gradska uprava će uvijek podržavati ovakve aktivnosti KK „Feniks basket“,a podržaćemo i njihov zahtjev za zajedničko takmičenje dječaka i djevojčica u basketu koji će se održati u septembru“, kaže Petrović.



(Semberija info)