PRVENSTVO REPUBLIKE SRPSKE 3 X 3 :: Semberija INFO ::

 

PRVENSTVO REPUBLIKE SRPSKE 3 X 3


Prvi turnir će se igrati u Ugljeviku, petog juna

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Centru za kulturu „Semberija“ Bijeljina, Aleksandar Đurđević, predsjednik Košarkaškog saveza RS i Ljubiša Šikarac, predsjednik Saveza 3 x 3 RS najavili su početak 3 x 3 prvenstva RS.

 Prvenstvo 3 x 3 prvenstva RS počinje ovog vikenda, prvi turnir odigraće u Ugljeviku, petog juna.
Ljubiša Šikarac, predsjednik Saveza prvenstva 3 x 3 prvenstva RS rekao je da ovog vikenda u Ugljeviku počinje četvrto Prvenstvo lige RS u basketu tri na tri, koje će se igrati u 21 - om gradu u RS.

-Nakon 21 – og turnira, dobićemo  šampiona ligaškog dijela prvenstva i ona će kao šampion lige nastupati na Finalnom prvenstvu Austrije u Beču, 20. i 21. avgusta, koji ima status  Čelendžer turnira, a sve ekipe boriće se da prođu dalje na takmičenje, World Tour. Po završetku svih turnira, biće odigran finanlni turnir Prvenstva RS, gdje ćemo dobiti šampiona RS u basketu, a trenutno smo u proceduri,  da pokušamo obezbijediti da i šampion RS nastavi svoje takmičenje na nekom od Čelendžer ili Masters turnira“, rekao je Šikarac i zahvalio se generalnom sponzoru turnira „Nikšićkom pivu“, kabinetu predsjednika RS, Ministarstvu porodice, omladine i sporta koji su ih pratili sve ove godine i dodao da je cilj lige da se proširi na sve gradove u RS, a osim 21 - og grada koji učestvuju, pozivnice za Finalni turnir dobiće još četiri grada koji nisu dio lige.

Aleksandar Đurđević, predsjednik Košarkaškog saveza RS kazao je da se od ove godine Košarški savez RS odlučio aktivnije uključiti u organizaciju i podršku prvenstva 3 x 3 RS.

-Košarkaški savez će omogućiti da pobjednik Lige RS ide na Čelendžer u Austriju, što je novina od ove godine, a takođe je i novina da i organizacija bude mnogo ozbiljnija, da postoji disciplinska  i materijalna odgovornost svih učesnika, da postane formalna liga, kao što je Prva liga RS“, istakao je Đurđević i dodao je da je basket tri na tri sport koji je odnedavno olimpijski sport u kome je Srbija prvak svijeta  i gdje je Košarkaški savez Srbije maksimalno uključen u organizaciju turnira i da oni teže ka stepenu organizacije koji postoji u Srbiji.

Semberija info