KLUB KOŠARKAŠA U KOLICIMA PROSLAVIO 20. ROĐENDAN :: Semberija INFO ::

 

KLUB KOŠARKAŠA U KOLICIMA PROSLAVIO 20. ROĐENDAN


U Bijeljini je danas održan Međunarodni turnir košarke u kolicima koji se boduje za Balkansku ligu košarke u kolicima (BWBL). Organizator i domaćin turnira je bio Klub košarkaša u kolicima „Bijeljina“ a pored njih učešće na turniru su uzeli KKK „Nais“ iz Niša, KK OSI „Paramont“ iz Podgorice i BKHU „Levski“ iz Sofije. Okupljanje sportista je iskorišteno i za obilježavanje velikog jubileja bijeljinske košarke. Naime , KKK „Bijeljina“ ove godine slavi svoj 20. rođendan.

Takmičenje je proglasio otvorenim gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji se biranim riječima obratio prisutnim košarkašima.

-Sport nije poznavao i nikada neće poznavati granice a vi ste najbolji dokaz tome. Želim da vam čestitam na odličnoj organizaciji i želim da znate da će Gradska uprava biti uvijek uz vas jer je KKK “Bijeljina” opravdao svaki dan svoga postojanja”, rekao je gradonačelnik.

U sportskom dijelu takmičenja, u prvoj utakmici snage su odmjerili niški KKK “Nais” i KK OSI “Paramont” iz Podgorice gdje su Podgoričani ubjedljivo slavili rezultatom 71:38. U drugoj utakmici, domaćini, KKK “Bijeljina” su u rezultatski neizvjesnom meču pobijedili goste iz Sofije rezultatom 67:56. U ekipi pobjednika su se istakli kapiten Aleksandar Jovanović sa 22, Zvonko Nikolić sa 15 i mladi Strahinja Rosuljaš sa 13 poena. Domaćini su igrali i u trećem meču na turniru gdje su tijesno pobijedili KKK “Nais” iz Niša. Najzaslužniji za trijumf Bijeljinaca bio je Inširović sa 22 poena i 8 asistencija a pomogli su mu Rosuljaš sa 13 i Nikolić sa 10, Šarenac sa 5, Karupović sa 4, dok su Duvnjak i Sikima postigli po dva poena. Četvrti meč na turniru su odigrali gosti iz Bugarske i Crne Gore. BKHU “Levski” je poražen od podgoričkog KK OSI “Paramont” rezultatom 42:76.

Semberija ifno