Fudbaleri „Radnika“ proslavili šampionsku titulu :: Semberija INFO ::

 

Fudbaleri „Radnika“ proslavili šampionsku titulu


Fudbaleri „Radnika“ proslavili su večeras na Gradskom stadionu šampionsku titulu, obezbijedivši prvo mjesto u Šampionatu Republike Srpske i prelazak u Premijer ligu BiH.



Velibor Đurić, šef Stručnog štaba Fudbalskog kluba „Radnik“ sretan i prezadovoljan osvojenom titulom kaže: „Sve ovo pomalo djeluje nestvarno. Prije dvadeset i dva mjeseca smo imali smo četiri igrača na terenu, da bismo nakon dvije godine postali prvaci Republike Srpske i obezbijedili povratak u Premijer ligu BiH. Mogu da kažem da sam ponosan na sve ljude u Klubu, na naše navijače i na naše igrače. Na nama je da se radujemo i da ovaj veliki uspjeh proslavimo na najbolji mogući način. Prelazak u veći rang takmičenja podrazumijeva i veću odgovornost, drugačiju organizaciju igre. Naši igrači su za svaku pohvalu. Karakter su ispoljili i to je njihova najveća vrijednost, ali i zajedništvo kompletne ekipe, Uprave kluba, Stručnog štaba. Ovo je veliki uspjeh svih nas koji smo na bilo koji način doprinijeli osvajanju titule“, kaže Đurić, ističući da će FK „Radnik“ u Premijer ligi BiH biti fokusiran na opstanak u ligi, ali, kako reče, još ima vremena za planove, analize i nove pripreme.



Goran Janjić, direktor Fudbalskog kluba „Radnik“ kaže da je ponosan na rezultat koji je zajednički ostvaren, posebno istakavši zasluge igrača i Stručnog štaba.



„Ovo je veliki i ozbiljan uspjeh, odigrati trideset utakmica bez ijednog poraza. Sezonu smo priveli kraju s velikim uspjehom, jer je prvo mjesto osvojeno polovinom druge polusezone. Svi smo ponosni na postignute rezultate. Pogled nam je usmjeren ka budućnosti. Sa nama su navijači, ljubitelji fudbala. Iako nas vrijeme nije poslužilo, praznična atmosfera je prisutna. Pravimo planove za Premijer ligu BiH. Ovo je fudbalski kolektiv sa dugom tradicijom, tako da nema improvizacija, već insistiramo na ozbiljnom radu koji će ujediniti sve ono što je najpozitivnije u ovom sportu. Naša su vrata otvorena za sve one koji nam žele pomoći kako bi „Radnik“ bio stabilan premijerligaš“, istakao je Goran Janjić.
 
Bijeljina.com