Šestica Borca u Tuzli, Liga šampiona pred Banjalukom :: Semberija INFO ::

 

Šestica Borca u Tuzli, Liga šampiona pred Banjalukom


Foto: Nikola Kaluga | Šestica Borca u Tuzli, Liga šampiona pred Banjalukom


Fudbalere Borca još jedna pobjeda dijeli od šampionske titule, a možda im ni ona neće biti neophodna.

Banjalučani su danas u gostima savladali ekipu Tuzle Siti sa 6:2 u okviru 31. kola Wwin lige BiH te tako došli nadomak naslova prvaka. S druge strane, Tuzla Siti je ostala na 27 bodova i trebaće joj čudo da izbori opstanak u elitnom rangu. 

Borac sada ima osam bodova više u odnosu na Zrinjski koji večeras igra protiv GOŠKA. U slučaju da “plemići“ ne ostvare pobjede, crveno-plavi će već večeras proslaviti treću titulu u istoriji kluba. Ukoliko Zrinjski pak trijumfuje, tim Vinka Marinovića će narednog ponedjeljka imati priliku da pobjedom nad Igmanom proslavi naslov i time izbori nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

Pobjednik je riješen u prvom dijelu. Borac je od prve minute krenuo agresivno, prvi je zaprijetio Blagaić čiji je udarac zaustavio golman domaćeg tima. Ipak, prvi do vođstva dolaze domaći. Bila je to kontra u 10. minuti koju je završio Mašović koji trese mrežu gostiju. Ipak, slavlje nije dugo trajalo. Igrala se 13. minuta. Hrelja je ubacio, a na pravom mjestu je Blagaić koji vraća stvari na početak. 

U nastavku apsolutna dominacija crveno-plavih. Nakon izglednih prilika Blagaića i Hrelje, Borac je poveo u 28. minuti. U glavnoj ulozi je Srđan Grahovac koji sjajno reaguje na povratnu Blagaića i pogađa za 2:1. Do odlaska na odmor još dvije lopte u mreži Sitija. Prvo je u 44. minuti pogodio Stojan Vranješ koji je prije toga ušao u igru umjesto Nišića, a domaće je zatim nokautirao Jovo Lukić golom u 45. minuti. 

U drugom dijelu Borac je povukao ručnu, dok su domaći uspjeli da stignu do drugog gola. U 63. minuti kada Nukić matira Miloševića za 2:4. Ipak, to je bilo sve od domaćina koji nije imao snage da novim golom vrati bilo kakvu neizvjesnost. U 80. minuti crveni karton je zaradio igrač Tuzle Siti Huso Karjašević nakon nasrtanja na Grahovca. U 86. minuti za 5:2 je pogodio Hrelja, a samo dvije minute kasnije u listu strijelaca se upisao i Pejović na asistenciju Jurilja. . 

U narednom 32. kolu Borac narednog ponedjeljka dočekuje Igman.

Poredak: Borac 75, Zrinjski 67 (-1), Velež 55, Sarajevo 51, Posušje 44...


Izvor: Nezavisne novine