ZIMSKE PRIPREME ZVIJEZDE 09: U SUBOTU IGRAJU PROTIV LOZNICE :: Semberija INFO ::

 

ZIMSKE PRIPREME ZVIJEZDE 09: U SUBOTU IGRAJU PROTIV LOZNICE


Ekipa Fudbalskog kluba „Zvijezda 09“ počela je desetog januara pripreme za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH. Prema najavama iz kluba ovaj ciklus priprema u cijelosti će biti realizovan u Bijeljini.
 
-Svim igračima želim dobro zdravlje i nadam se da ćete se dobro pripremiti za proljećni dio prvenstva. Kvalitet imamo što smo pokazali u posljednjim utakmicama, tako da vjerujem u vas i da ćemo zajednički ostvariti zacrtani cilj, a to je opstanak u Premijer ligi BiH“, rekao je na prvom okupljanju predsjednik kluba Boris Stanišić.


 
Šef stručnog štaba ekipe iz Etno sela „Stanišići“, Darko Milisavljević iskoristiće pripreme da formira ekipu koja će moći ostvariti postavljeni cilj. Planirano je da odigraju četiri pripremne utakmice od kojih su do danas odigrali dvije. Prvu su odigrali 16. januara u Pančevu protiv ekipe FK „Železničar“. Iako su Semberci, golom Rahimića u 44. minutu prvo poluvrijeme završili u svoju korist domaćini su u nastavku utakmice postigli tri pogotka i zasluženo slavili. Izabranici trenera Milisavljevića drugu su utakmicu odigrali protiv FK „Sloboda“ iz Tuzle, člana Prve lige Federacije BiH.
 
Utakmica je odigrana na vještačkoj podlozi Gradskog stadiona u Bijeljini a meč je golom Savića završen minimalnom pobjedom Semberaca.
 
Treća pripremna utakmica igraće se u subotu, 27.  januara u Loznici protiv istoimenog fudbalskog kluba.
 
Prvu zvaničnu, takmičarsku utakmicu FK „Zvijezda 09“ igraće 11. februara kada će se, u okviru 1/8 finala Kupa BiH u Banja Luci sastati sa FK „Borac“.


 
Drugi dio sezone 2023/24. Premijer lige BiH nastavlja se 17. i 18. marta utakmicama 19. kola. FK „Zvijezda 09“ je jesenji dio prvenstva završio na posljednjem mjestu na tabeli Premijer lige BiH sa osvojenih 11 bodova (tri pobjede, dva remija i 13 poraza). Stručni štab semberskog premijerligaša je ohrabren usponom forme i poboljšanjem kvaliteta igre koju su fudbaleri Zvijezde 09 pokazali pri kraju jesenjeg dijela takmičenja. Tada su naime, savladali ekipu HŠK „Zrinjski“ rezultatom 2:1 (16. kolo) i NK „Široki Brijeg“ sa 3:0 (18. kolo).