Murinjo dobio otkaz :: Semberija INFO ::

 

Murinjo dobio otkaz


Фото - Танјуг
Izvor: Sputnjik / RTRS

Žoze Murinjo, legendarni fudbalski trener, dobio je otkaz u italijanskoj Romi.

Klub je objavio tu informaciju i zahvalio se Murinju za sve uspjehe.

Murinjo je u Rimu proveo dvije i po godine, a otkaz mu je uručen poslije poraza od Milana.

To je bila kap koja je prelila čašu, ali su stvari išle ka tome pošto je na prethodnih pet mečeva Roma ostvarila samo jednu pobjedu.

Roma je proljećnu polusezonu startovala tek sa devetog mesta tabele Serije A sa 29 poena.

Murinjo je sa Romom osvojio Ligu konferencije u svojoj prvoj sezoni na klupi, kao i pilot godini za novoformirano takmičenje, čime je postao prvi trener u istoriji fudbala koji ima Ligu šampiona, Ligu Evrope / Kup UEFA i Ligu konferencije u svojoj zbirci nagrada.

U obje sezone na mjestu trenera rimskog kluba završio je kao šesti u Seriji A, uz identičan odnos pobjeda, remija i poraza (18-9-11) i skoro isti broj datih i primljenih golova (59-43 u sezoni 2021/22 i 50-38 u sezoni 2022/23).

Žozeu Murinju se najozbiljnije zatresla klupa prošle sedmice, kada je Roma eliminisana od gradskog rivala Lacija u četvrtfinalu Kupa Italije. Tada su navijači prvi put okrenuli leđa ekipi otkako je Portugalac došao, a posljednju priliku da se iskupi imao je protiv Rosonera koji su rutinski uzeli tri boda na San Siru.

On je svakako bio u posljednjoj godini ugovora sa Romom, a razgovori za produžetak saradnje nisu bili ni blizu početka u trenutku kada je razriješen dužnosti.

Sada ostaje da se vidi kome će vlasnička porodica Fridkin dati vreli krompir u ruke. Roma sljedeći meč igra u subotu sa Veronom na svom terenu.