"Lopte za Semberiju" kao podrška semberskom fudbalu :: Semberija INFO ::

 

"Lopte za Semberiju" kao podrška semberskom fudbalu


Fudbalski klub „Radnik“ Bijeljina u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske inicirao je i danas realizovao projekat „Lopte za Semberiju". O čemu se zapravo radi?


 
Danas su predsjednik Upravnog odbora FK "Radnik" Nedeljko Ćorić i pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport, Mario Đuran podijelili po pet lopti svim fudbalskim klubovima sa teritorije grada Bijeljina koji se takmiče u četvrtom, petom i šestom rangu takmičenja Fudbalskog saveza Republike Srpske.


 
-Prilikom preuzimanja kormila u FK "Radnik", uprava na čijem sam čelu je preuzela obavezu da od ovog kluba napravi reprezentaciju Semberije. Ovo je samo jedan od projekata putem kojih nastojimo oko Radnika okupiti sve fudbalske klubove iz Semberije. Sve u interesu mladih fudbalskih talenata sa ovog područja", izjavio je Nedeljko Ćorić, predsjednik UO FK "Radnik".
 
Današnjom akcijom nove lopte su dobili fudbaleri 41 kluba iz Semberije.


 
-Od prošle godine smo uključeni u proces stabilizacije najvećeg fudbalskog kluba u Semberiji a evo, današnjom akcijom pružamo ruku podrške i ostalim fudbalskim kolektivima u ovoj regiji koja je, to treba naglasiti, regija sa najvećim brojem fudbalskih klubova u Republici Srpskoj. Naša podrška fudbalu u Semberiji ali i sportu uopšte će se nastaviti i u vremenu koje je pred nama", rekao je Mario Đuran, pomoćnik za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske. On je takođe najavio da će, shodno planu ovog ministarstva, u narednom periodu širom Republike Srpske biti izgrađen veliki broj terena za mali fudbal, košarku i odbojku, kao i teretana na otvorenom, dječijih sportskih igrališta i slične sportske infrastrukture.


 
(Semberija info)