PREMINUO NENAD GAVRILOVIĆ, PROSLAVLjENI FUDBALER I TRENER BORCA :: Semberija INFO ::

 

PREMINUO NENAD GAVRILOVIĆ, PROSLAVLjENI FUDBALER I TRENER BORCA


Tužna vijest za sve ljubitelje fudbala u regionu. Proslavljeni fudbaler i trener banjalučkog Borca Nenad Gavrilović preminuo je u 74. godini.

Gavrilović je gotovo 50 godina bio uz svoj klub. U Borac je došao 1960. godine a debitovao je za Banjalučane 25. juna 1966. godine u utakmici u Puli protiv Istre. Bio je član generacije koja je 1970. vratila klub u Prvu ligu Jugoslavije, potom i igrao finale Kupa Jugoslavije 1974. protiv Hajduka..

Nakon završetka igračke posvetio se trenerskoj karijeri. Ostaće upamćen kao pomoćnik Husnije Fazlića 1988.
godine , kada je Borac osvojio Kup Jugoslavije pobjedom nad Crvenom zvezdom. Sa juniorskom ekipom “Borca” osvojio je prvenstvo BiH 1983. Bio je pomočnik i Draganu Vukši u generaciji koja je osvojila titulu šampiona Republike Srpske. Bio je trener i u klubovima Omladinac Banja Luka, Vrbas Banja Luka, Krila Krajine i Gomionica.

U akciji Glas Srpske održanoj 2006. godine , nekadašnji treneri, igrači i ljudi izabrali su „Idealnu jedanaestoricu” Borca i među njima je bio Gavrilović.

Godine 2014, u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, organizovan je njegov ispraćaj u penziju, nakon što je punih 48 godina proveo u voljenom klubu kao igrač i trener.

Mjesto i vrijeme sahrane biće naknadno objavljeni, prenosi Srpskainfo
 
(Nezavisne)