Priliku za uspjeh ili nepravdu, šta naša djeca zaslužuju? :: Semberija INFO ::

 

Priliku za uspjeh ili nepravdu, šta naša djeca zaslužuju?


Kao majka trojice sinova, od kojih su dvojica aktivni članovi OFK „Zenit”, duboko sam zabrinuta za njihovu budućnost, kao i za sve mlade dječake čije ambicije i snovi mogu biti uništeni zbog samovolje i ličnih interesa pojedinaca. Odluka da se našem klubu zabrani učešće u takmičenjima je neprihvatljiva i protivna osnovnim vrijednostima sporta – pravičnosti, zdravom razvoju i timskom duhu.
 
OFK „Zenit” je klub koji već dugi niz godina pruža mladim fudbalerima platformu za napredak, ne samo u sportskom, već i u ličnom razvoju. Odluka da se klubu, koji ispunjava sve potrebne uslove, oduzme pravo na učešće u ligi direktno ugrožava budućnost moje djece i mnogih drugih. To je udar na njihovu šansu da grade svoje vještine, da se bore za svoje snove, i da se kroz sport usmjeravaju ka zdravom i odgovornom odrastanju.
 
Najbolji dokaz koliko je škola fudbala i klub Zenit perspektivan, kvalitetan, te prepoznaje pravi talenat, zalaganje i aktivno radi sa djecom, jeste moj najstariji sin Uroš, koji je trenutno u beogradskom Partizanu i koji ne bi postao to što jeste da nije dobrih ljudi iz kluba kome sam beskrajno zahvalna.
 
Umjesto da ih podstičemo, suočavamo ih sa nepravdom i političkom korupcijom. Ovakve odluke ne samo da potkopavaju sportsku pravičnost, već šalju poruku da je lični interes važniji od napretka djece i njihove budućnosti. Ovakva odgovornost ne smije da padne na dječja pleća.
 
Apelujem na sve nadležne, kao i na širu javnost, da se aktiviraju u podršci mladim sportistima. Ovo nije samo pitanje jednog kluba ili grupe djece – ovo je pitanje budućnosti omladine našeg grada, koja zaslužuje priliku da se takmiči, razvija i napreduje u zdravom i poštenom sportskom okruženju.
 
Molim vas da se ustane protiv ove nepravde i zaštite mladi, nevini talenti od pogubnih odluka pojedinaca koji stavljaju svoje interese ispred budućnosti naše djece.


(Jelena Milošević, majka trojice sinova)