Bio je siguran i pouzdan igrač - DRAGAN VILOTIĆ GAGI 1941-2019. :: Semberija INFO ::

 

Bio je siguran i pouzdan igrač - DRAGAN VILOTIĆ GAGI 1941-2019.


Dragan Vilotić, značajan je fudbaler generacije FK ,,Proleter’’ iz šezdesetih godina dvadesetog vijeka. Fudbalska magija ga je privukla kao dječaka, a onda je stasao u seniorskog igrača u generaciji Neđe Panića, Bobana Savića, Borije Perića i drugih. Igrao je zadnjeg igrača u odbrani i bio vrlo pouzdan i siguran igrač koji je u ,,Proleteru’’ odigrao nekoliko stotina utakmica.


 
Životni put ga je odveo iz Dvorova vrlo mladog u Australiju, gdje je proveo dio svog života, a onda se vraća u Dvorove i dolazi u sukob sa državnom politikom zbog čega je izvjesno vrijeme izolovan.
 
Medjutim, ništa ga nije pokolebalo, pa se ponovo vraća u sportski život ,,Proletera’’ u veteranima, povremeno kao trener mladjih kategorija, upravi kluba  i to sve dok ga teška bolest nije odvojila od društva.
 
Njegovi sinovi, Nedeljko-Nešo i Cvijetin-Cicko su, takođe, krenuli očevim stopama, pa su igrali fudbal u mlađim kategorijama, a kasnije i u seniorima ,,Proletera’’ i ,,Tifoza 92’’. Cicko je jedno vrijeme bio i trener mlađih kategorija u klubu. Uvijek pomažu i podržavaju rad i takmičenje kluba.


 
Za ostvarene uspjehe u istoriji kluba, Dragan Vilotić je od 1979. godine nosilac „BRONZANE PLAKETE FK ,,PROLETER“ DVOROVI“.
 
Dragan je umro 2019. godine i sahranjen je na groblju u Dvorovima.
 
IZ ARHIVA FK ,,PROLETER“DVOROVI/PIŠE VLADAN SIMEUNOVIĆ