Alkaraz: U Parizu želim dva zlata :: Semberija INFO ::

 

Alkaraz: U Parizu želim dva zlata


Foto: Tanjug/AP
Olimpijski turnir u tenisu počinje 27. jula, a kako sada stvari stoje, glavni favorit je Karlos Alkaraz, čovek koji je osvojio Rolan Garos i Vimbldon.

Igre su u Parizu, baš na terenima Rolan Garosa. Karlitos će se nekoliko dana opustiti sa porodicom i prijateljima, proslaviti vimbldonski trofej, a onda kreću pripreme. Alkarazov cilj nije samo jedno zlato, već dva.

''Tenis je takav, jednog dana pobediš, a odmah iza ugla sledi nešto važno na šta treba da se koncentrišeš. Uživaću u ovoj tituli sa prijateljima i porodicom, malo se opustiti i rešiti se tenzije, ali posle toga jedva čekam svoje prve Olimpijske igre. Idemo na zlato, ne samo na jedno, nego na dva – s Rafom u dublu'', rekao je Alkaraz.

Lakše od očekivanog, Alkaraz je pobedio Đokovića i došao do četvrte grend slem titule u isto toliko finala. Ni Novak ni Nadal ni Federer nisu imali takav učinak sa 21 godinom. Španac ne krije da mu je cilj da na kraju karijere stoji rame uz rame sa Velikom trojkom, ali ne želi ni da se zaleće velikim najavama.

''Sve što smo dosad uradili je neverovatno, izvanredno putovanje dosad. Kao što sam rekao, želim da nastavim, da napredujem, da rastem i da pokušam da i dalje pobeđujem. To je sve što mi je važno sada. Ne znam gde mi je granica. Želim da nastavim da uživam u trenutku, da nastavim da sanjam. Hajde da vidimo da li ću na kraju karijere imati 25 (grend slem titula), 30, 15 ili četiri. Ne znam'', zaključuje Alkaraz.

(Nezavisne)