EURO 2024 uživo na BHRT: U finalu Evropskog prvenstva večeras se sastaju Španija i Engleska :: Semberija INFO ::

 

EURO 2024 uživo na BHRT: U finalu Evropskog prvenstva večeras se sastaju Španija i Engleska


Фото - УЕФА


Finalnom utakmicom između Engleske i Španije večeras će biti okončano Evropsko nogometno prvenstvo - EURO 2024. Susret, koji se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, možete pratiti u programima BHRT-a od 20.50 sati.

NAPOMENA: Gledaoci u Bosni i Hercegovini mečeve mogu pratiti i uživo putem linkova:

BHT1 HD

BHT1 SD

BH RADIO 1

Španija je, po mnogima, bila najbolja ekipa na turniru, demonstrirajući napadački nogomet koji spaja iskustvo veterana sa nepredvidljivošću i talentom mladih igrača. Ukoliko u finalu uspije savladati Englesku, Španija će postati prva nacija koja je ikada osvojila četiri evropske titule.

Svoj put do finala tim Luisa de la Fuentea ovjerio je pobjedama u grupnoj fazi prvenstva u okviru Grupe B protiv Hrvatske, Italije i Albanije, u osmini finala je savladao Gruziju, potom u četvrt finalu Njemačku, da bi u polufinalu bio bolji od Francuske. 

Engleska, sa svoje strane, nije bila tako sigurna. U Grupi C savladala je Srbiju, dok je sa Danskom i Slovenijom igrala neriješeno. U osmini finala pobijedila je Slovačku, potom je u četvrtfinalu bila bolja od Švicarske i u polufinalu Holandije. 

Selektor Španije Luis de la Fuente rekao je kako je srećan jer se radi o jednom od najvećih dostignuća koja se u nogometu mogu postići. 

"Ovo je finale, tako da će to biti vrlo izjednačena utakmica, vrlo konkurentna. ljudi moraju shvatiti da su ove utakmice važne uvijek do najsitnijih detalja. Pobijediće tim koji napravi manje grešaka."

Selektor Engleske Garet Sautgejt smatra da njegovim igračima nije potrebna dodatna motivacija.

"Moramo se pobrinuti da smo na pravoj strani fine margine koja odlučuje o ovim utakmicama. Znamo šta bi to značilo svima kod kuće. Ne samo ova grupa, već svi igrači koji su bili uključeni, svi su oni doprinijeli uspjehu. Španija ima veoma jasan način igre, imaju staloženu ekipu koja veoma dobro vrši pritisak sa pravim intenzitetom. Odlično drže posjed tako da morate biti veoma organizovani. Ali i mi smo, takođe, dobro držali loptu u posljednjih nekoliko utakmica."


Izvor: BHRT (J.K.)