Đoković rutinski za novo finale Vimbldona i okršaj sa Alkarazom :: Semberija INFO ::

 

Đoković rutinski za novo finale Vimbldona i okršaj sa Alkarazom


Foto: Tanjug/AP
Srpski teniser Novak Đoković savladao je Italijana Lorenca Muzetija sa 3:0 po setovima 6:4, 7:6, 6:4. Ovo je 10. finale Vimbldona za srpskog tenisera i u njemu će pokušati da dođe do svoje osme titule.

Muzetijevo prvo polufinale na grend slemu u karijeri, a početak je prošao upravo u skaldu sa tim. Italijan je počeo dosta nervozno i stegnuto, a Nole je to uspio da iskoristi.

Dva dana pauze nisu ostavila previše traga, a ko ništa i pomogla su. Đoković je prvi dio igre odnio na svoju stranu – 6:4. Servirao je Nole na 5:3 za set, Muzeti je dana uzvratio brejk, ali je srpski teniser odmah u narednom gemu riješio sva pitanja oko prvog seta.

Drugi set nije baš najbolje počeo iz ugla srpskog tenisera. Odmah na startu je pretprio brejk, međutim uspio ga je vratiti na vrijeme. Muzeti je čak spašavao i set loptu, pa je o drugom setu odlučivao taj-brejk.

A znamo ko je kralj to 13. gema. Đoković je to poprilično ubjedljivo odnio na svoju stranu – 7:6.

Na startu trećeg seta Đoković je odmah uspostavio autoritet. Odmah na početku je napavio brejk koji je ’’ljubomorno’’ čuvao do kraja. Imao je tri vezane meč lopte na servis Italijana, ali je Lorenco hrabro odigrao i natjerao Novaka da ipak on svojim servisom zatvori ovaj duel. Ruka nije zadrhatala – 6:4.

Nole se tako plasirao u novo finale na Vimbldonu, a prvo u ove sezone.

Tamo ga čeka dobro poznato ime – Karlos Alkaraz. Biće ovo repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je slavio Španac sa 3:2 u setovima.

(Nezavisne)