Večeras prvi susret polufinala Evropskog prvenstva: Španci otpisuju i “pijetlove”? :: Semberija INFO ::

 

Večeras prvi susret polufinala Evropskog prvenstva: Španci otpisuju i “pijetlove”?


MINHEN - Vrijeme je za polufinale Evropskog prvenstva. Prve od 21 čas u Minhenu megdan dijele Španija i Francuska. To je, žargonski rečeno, finale prije finala.

Izabranici Luisa de la Fuentea djeluju nezaustavljivo, sjajno izgledaju na terenu, lijepo ih je gledati i imaju ulogu blagog favorita protiv “galskih pijetlova”. Međutim i Španci imaju problema. Čak trojica fudbalera su definitivno otpala za duel s Francuskom, a nekoliko ih je pod znakom pitanja zbog povreda. Crveni karton je u četvrtfinalu dobio iskusni desni bek Dani Karvahal, a zbog kartona ne može igrati ni štoper Robin le Norman.

Selektor de la Fuente ne može da računa ni na mladog vezistu Pedrija, koji je zaradio povredu nakon žestokog starta Tonija Krosa, a nakon Njemačke povrijeđen je i sjajni Dani Olmo, koji je upisao asistenciju za pobjedonosni gol te se sada postavlja pitanje ko će biti “desetka” protiv Francuske. Kritična je i pozicija desnog beka, gdje je trenutno jedina opcija veteran Hesus Navas i on će biti starter protiv “Trikolora” ako De la Fuente ne odluči da eksperimentiše.

Navas je odigrao cio, ali nebitan meč sa Albanijom u grupnoj fazi, a selektor ga vidi kao idealnog igrača za zaustavljanje Kilijana Mbapea. Upravo je novi igrač Reala glavna meta kritika u francuskim medijima. Nije tajna da je po mnogima najbolji fudbaler svijeta odigrao ovo prvenstvo Evrope znatno ispod očekivanja. Novi napadač madridskog Reala postigao je samo jedan gol na turniru, a i to sa bijele tačke u utakmici trećeg kola protiv Poljske.

- Zar nije ovaj momak ispisao već dovoljno istorije sa reprezentacijom Francuske? Zar nas nije već odveo na krov svjetskog fudbala do finala prvenstva svijeta, do mnogobrojnih pobjeda i uspjeha? Šta više želite od njega? Da nas odvede do istorije ponovo? Pa, ako mene pitate na dobrom je putu da tako nešto i uradi - rekao je Dešamp.

Sudije

UEFA je za glavnog arbitra meča Španija - Francuska delegirala slovenačkog sudiju Slavka Vinčića. Pomagaće mu zemljaci Tomaž Klančnik i Andraž Kovačič, dok je četvrti sudija Slovaka Ivana Kružljaka. U VAR sobi biće još jedan Slovenac Nejc Kajtazovic i Italijani Paolo Valeri i Masimilijano Irati.


Izvor: Glas Srpske