Uživo na BHRT: Zmajevi večeras protiv evropskog prvaka Italije :: Semberija INFO ::

 

Uživo na BHRT: Zmajevi večeras protiv evropskog prvaka Italije



Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Empoliju igra prijateljski meč protiv Italije koja će braniti titulu prvaka Evrope na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Fudbalski spektakl Italija - BiH u direktnom prijenosu na BHT1 i bhrt.ba od 20:35 sati. EURO 2024 gledajte ekskluzivno u programu BHRT-a od 14. juna do 14. jula.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez za večerašnji duel sa Italijom odabrao je ovih 11 fudbalera: Pirić, Gazibegović, Ahmedhodžić, Katić, Bičakčić, Mujakić, Šarić, Tahirović, Hajradinović, Gigović i Demirović.

Biće ovo prilika da se "Zmajevi" pokažu u što boljem svjetlu protiv jedne od najboljih reprezentacija Evrope i branioca naslova kojem će ovo biti "generalka" uoči početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj. 

Selektor Sergej Barbarez, koji je u svom debiju protiv Engleske naišao na probleme sa sastavljanjem najboljeg tima zbog izostanka nekoliko pozvanih igrača kao i oproštaja nekolicine dotadašnjih standardnih reprezentativaca, u Italiji je ostao bez još dvojice fudbalera. No, istakao je kako vjeruje da ima dovoljan broj kvalitetnih igrača da se dostojno suprotstave evropskom prvaku.

"Imali smo par dana da razmislimo o svemu nakon Engleske, a što je najvažnije imali smo svoj mir ovdje. Izgubili smo dva igrača zbog povreda, ali imamo dovoljan broj ratnika u timu. Suvišno je trošiti riječi o kvalitetima italijanske reprezentacije. Jedna atraktivna ekipa koja će sigurno pokušati u posljednjoj provjeri pred Evropsko prvenstvo da odigra najbolje što može, a mi ćemo se potruditi da budemo dostojan protivnik", rekao je Barbarez uoči utakmice.

Ermedin Demirović, koji će i večeras predvoditi napad bh. selekcije, ističe kako u Italiju nisu došli "turistički" nego da odigraju najbolje što znaju.

"Imali smo dosta vremena da analiziramo utakmicu protiv Engleske. Za nas je važno da smo kao ekipa zajedno proveli ovih nekoliko dana i iskoristili ovaj UEFA termin da stvorimo nešto veće nego što smo imali do sada. Italija je jedna od najboljih evropskih reprezentacija i aktuelni evropski prvak. Tako da su oni favoriti, ali to je možda i dobro za nas da pokažemo sve što znamo i da napravimo dobar rezultat. Mi nismo ovdje došli turistički, pokušaćemo da odigramo najbolje što znamo", naglasio je napadač bh. tima koji je u meču s Engleskom nosio kapitensku traku.

Utakmica Italija - Bosna i Hercegovina na programu je od 20.45 sati na stadionu "Karlo Kastelani" u Empoliju. 


Izvor: BHRT/Fena (H.S.)