KK „BUDUĆNOST“: FINALE DANAS U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

KK „BUDUĆNOST“: FINALE DANAS U BIJELjINI


Prethodnog vikenda počela je finalna serija doigravanja za šampiona Prve lige Republike Srpske za košarkaše između KK „Jahorina“  i KK „Budućnost Profi“.

Sigurnom igrom tokom većeg dijela meča Paljani su u prvom meču finalne serije savladali goste iz Bijeljine rezultatom 73:61 (21:21, 21:12, 16:15 i 15:13). Budućnost je držala priključak samo tokom prve četvrtine (21:21) ponajviše zahvaljujući Dinku Peljti koji je predvodio goste sa tri postignute trojke. Međutim, druga četvrtina je donijela mnogo bolje izdanje Jahorine, posebno u odbrani. Domaći strpljivom igrom do poluvremena stiču osjetniju prednost (+9) koju, uz samo nekoliko blagih padova u igri, uspjevaju da sačuvaju do kraja utakmice. Pred sam kraj meča prednost domaćih dostiže maksimalnih +18 (73:55) tako da je neizvjesna završnica, koju su svi očekivali, potpuno izostala.

Najveći kvalitet KK „Jahorina“ predstavlja širok roster sa velikim brojem kvalitetnih igrača tako da ekipa ne zavisi samo od jednog ili dva raspoložena pojedinca nego svaku utakmicu iskoči novo ime sa odličnim učinkom. Ovog puta bio je to Miroslav Kovač kome je samo jedan skok falio za dabl-dabl. Miroslav je imao 14 poena, 9 skokova, 3 asistencije i čak 4 blokade. Ono što njemu nije pošlo za rukom jeste Nemanji Okiljeviću koji je utakmicu završio sa 13 poena i 12 skokova. Dvocifren je bio još i Havion Mej sa 11 poena, ali značajan doprinos prvoj pobjedu Jahorine sa po 8 poena dali su Nemanja Pečenica i Filip Simić.

U ekipi Budućnosti najbolji je bio Dinko Peljto sa 18 poena i 7 skokova. Aleksandar Pirgić je dodao 14 poena, a Novak Manojlović je ostvario dabl-dabl sa 11 poena i isto toliko skokova.

Serija se seli u Bijeljinu gdje se danas od 17 časova u SD Gimnazije "Filip Višnjić" igra druga utakmica.


(KS RS)