Đoković i Švjontek prvi nosioci na Australijan openu :: Semberija INFO ::

 

Đoković i Švjontek prvi nosioci na Australijan openu


Izvor: Beta (S.M.) / BHRT

Prvi teniser svijeta Novak Đoković i prva na WTA listi, Poljakinja Iga Švjontek, postavljeni su za prve nosice na predstojećem Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, prvom grend slem turniru u sezoni.

U muškoj konkurenciji 32 nosioca su prva 32 tenisera sveta na ATP listi, dok je u ženskoj konkurenciji došlo do manjih pomjeranja zbog povreda i drugih izostanaka.

Nosioci neće igrati međusobno u ranim fazama turnira, a prva dva se ne mogu sastati prije finala.

Drugi nosilac je Španac Karlos Alkaras, jedini igrač koji je prošle godine pobijedio Đokovića na grend slem turniru, u finalu Vimbldona. Treći je Rus Danil Medvedev, a četvrti Italijan Janik Siner. 

Ruski teniser Andrej Rubljov postavljen je za petog nosioca, Aleksandar Zverev iz njemačke za šestog, a Grk Stefanos Cicipas za sedmog.

Danski teniser Holeger Rune je osmi nosilac, Poljak Hubert Hurkač deveti, a Australijanac Aleks de Minor deseti.

U ženskoj konkurenciji drugi nosilac je branilac titule Bjeloruskinja Arina Sabalenka, dok je treći nosilac Elena Ribakina iz Kazahstana. Amerikanke Koko Gof i džesika Pegula su četvrti i peti nosioci, a Uns džabir iz Tunisa je postavljena za šestog nosioca.

Čehinja Marketa Vondroušova je sedmi nosilac, Grkinja Marija Sakari osmi, Barbora Krejčikova iz Češke je deveti, a deseti je Beatris Hadad Maja iz Brazila.

Žrijeb za Australijan open bit će održan sutra od pet sati po srednjoevropskom vremenu.

Prvi grend slem turnir održaće se od 14. do 28. januara u Melburnu.