Lajpcig bolji, Zvezda ponovo kasno ''upalila'' :: Semberija INFO ::

 

Lajpcig bolji, Zvezda ponovo kasno ''upalila''


FOTO: Tanjug/AP
Crvena zvezda nije uspjela na svom stadionu da ostvari pozitivan rezultat i tako se revanšira Lajpcigu sa poraz u Njemačkoj. ''Crveno-beli'' su poraženi sa 2:1.

Prvo poluvrijeme teško da je moglo lošije. Letargično, bez previše smisla u igri. Igrači Lajpciga su rješavali Zvezdinu sredinu i odbranu u par smislenih pasova, tako da rezultat od 0:1 poslije pogotka Ćavija Simonsa iz osmog minuta i nije bio loš, ukoliko pitamo ''delije''. Bilo je još dobrih prilika, čak je i Glazer spasio situaciju jedan na jedan.

U drugom poluvremenu, kako se to obično ove sezone i dešava, Zvezda je izašla smislenije, odlučnija, presing je radio i u momentu kada su svi pomislili, oni ispred malih ekrana kao i oni na stadionu, da je izjednačenje tu, Olajinka je promašio što se jednom u 100 puta desi da neko promaši.

I kako to inače bude, kada ne iskoristite svoje šanse ili u ovom slučaju šansu, uslijedi kazna i ova je bila u vidu Luisa Opende u 77. minuti. Zvezda je potom uspjela da smanji kada je poslije jednom dobrog Kanginog ubačaja loptu u sopstvenu mrežu poslao Bendžamin Henriks, ali na tome je i ostalo.

U drugoj utakmici ove grupe, Siti je sigurno savladao ekipu Jang Bojsa, tako da su ''građani'' i Lajpcig već osigurali nokaut fazu.

Ono što se negdje znalo i što smo očekivali, Zvezda i Jang Bojs će se boriti za to mjesto i nastavak svoje evropkse sezone. ''Crveno-beli'' su u ovom momentu treći, ali svega radi bolje gol razlike u odnosu na švajcarski klub s obziorm da oba kluba imaju isti broj bodova.
 
(Nezavisne)