Jokić vodio Denver do sigurne pobjede :: Semberija INFO ::

 

Jokić vodio Denver do sigurne pobjede


Foto: Tanjug/AP
Košarkaši Denver Nagetsa ubjedljivo su u "Pejkom centru" savladali ekipu Oklahome 128:95 i tako upisali treću pobjedu od početka sezone iz isto toliko mečeva.

Ekipa Majka Melouna je već na samom startu utakmice nagovestila u kom pravcu će meč otići.

Denver je u uvodnoj dionici lako dolazio do poena. Najveću razliku pravio je Nikola Jokić kog ruki Tandera Džet Holmgren nije mogao da čuva.

Srpski centar lako je postizao poene, a kada bi bio udvajan odigravao bi pravovremen pas praznom košarkašu, najčešće Eronu Gordonu i Majklu Porteru.

Nagetsi su već poslije prvog perioda igre imali 11 poena prednosti. Oklahoma je pokušala da uzvrati na početku druge dionice, prišla je na minus šest, ali su izostajali poeni Šeja Gildžusa-Aleksandera, pa je Denver vrlo brzo povratio pređašnje vođstvo.

U trećoj četvrtini igra Oklahome se u potpunosti raspala. Denver je lako održavao 18 poena prednosti sa poluvremena, a Majk Meloun je čuvao Jokića na klupi i prostor dao rezervistima.

S obzirom na ubedljiv zaostatak, priliku u redovima Oklahome u "gerbidž tajmu" dobili su Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski, ali nisu ostavili značajnijeg traga na parketu.

Denver je rutinski stigao do treće pobjede u nizu i na početku sezone njegova igra izgleda dosta ubjedljivo.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Nikola Jokić sa 28 poena, Majkl Porter je dodao 20, Džamal Mari je doprineo 19, dok je Votson postigao 17 poena.

U ekipi Oklahome Čet Holmgren je postigao 19 poena.

Vasilije Micić je ubacio dva poena, dok se Pokuševski na semafor upisao sa jednim.

(RTS)