Karate klub “Srpski soko” :: Semberija INFO ::

 

Karate klub “Srpski soko”


Jelena Simić, mlada osmogodišnja karatistkinja Karate kluba “Srpski soko” osvojila je drugo mjesto u katama i plasirala se u finale, kategorija do deset godina, na Međunarodnom karate turniru “Viena open” u Beču, održanom 21. oktobra, potvrdio je za “Semberija info” trener Karate kluba “Srpski soko” Milan Bojić, koji će u narednoj godini obilježiti izuzetno vrijedan jubilej - pedeset godina bavljenja karate sportom. Inače, Karate klub “Srpski soko” jedini je učestvovao na turniru u Beču koji je okupio više od 700 učesnika iz pedesetak država.



“Jelena Simić je ostvarila izuzetan rezultat i to je potvrda da i ovi mladi sportisti postepeno stasavaju i izlaze na svjetsku sportsku pozornicu. Jelena će i u naredne dvije godine imati priliku da učestvuje na međunarodnim turnirima i da postiže dobre rezultate. Dobro je poznato da u karateu treba trenirati pet do deset godina da bi se postigli zapaženi rezultati. Zadovoljni smo zbog činjenice da smo učestvovali na ovom prestižnom međunarodnom karate turniru, jer je to za nas predstavljalo i malo veći finansijski zalogaj. Zahvaljujući našem entuzijazmu i pomoći prijatelja iz Beča otputovali smo na “Otvoreno prvenstvo Beča”, kaže Bojić.



Milan Bojić kaže da u proteklih nekoliko godina, zbog korone, Karate klub “Srpski soko” nije imao dovoljno trenera, ali će uskoro angažovati nove trenere i počeće da radi puno ozbiljnije i profesionalnije.
 “Od naredne godine, oko Pantelina - slave grada,  počinjemo raditi u sopstvenim prostorijama, a ja ću tada obilježiti i izuzetno vrijedan jubilej - 50 godina rada u karate sportu. Inače, Karate klub Srpski soko” postoji od 1997. godine”, kaže Milan Bojić.

(Semberija Info)