PROFESIONALNI UGOVOR ZA BOŽIDARA DIMITRIĆA :: Semberija INFO ::

 

PROFESIONALNI UGOVOR ZA BOŽIDARA DIMITRIĆA


Na Gradskom stadionu u Bijeljini, u službenim prostorijama FK „Radnik“ juče je potpisan trogodišnji profesionalni ugovor sa Radnikovim omladincem, Božidarom Dimitrićem.

Božidar je u protekloj sezoni kao član pionirske selekcije bio pod budnim okom svih klupskih struktura, te je na početku ove sezone donijeta odluka da preskoči kadetsku selekciju i da se prekomanduje u juniorski sastav koji se takmiči u Premijer ligi BiH. Nakon samo osam odigranih kola, u takmičenju gdje Božidar za rivale ima tri godine starije dječake, svojim igrama i ponašanjem ubjedio je sve klupske strukture da se radi o ogromnom talentu koji zaslužuje profesionalni ugovor. Osnovni igrački kvaliteti ovog dječaka rođenog 2008. godine, koji igra na poziciji desnog bočnog i krilnog napadača, su brzina, osjećaj za prostor i završni pas, pa je tako Božidar ove sezone zabilježio veliki broj asistencija. U klupskim strukturama vlada mišljenje da ovakve motoričke sposobnosti kod jednog domaćeg fudbalera nisu viđene još od vremena kada se pojavio legendarni napadač Žiko Kojić. Pored roditelja dječaka, potpisivanju ugovora prisustovali su i predsjednik UO Nedeljko Ćorić, direktor kluba Goran Janjić i koordinator omladinskih selekcija Igor Milošević.

-Ovo je veliki trenutak kako za sam klub, tako i za mladog Božidara i njegovu porodicu. Radnik nastavlja sa praksom posebnog tretmana prema svojoj djeci i siguran sam da će taj sistem rada u bliskoj budućnosti donijeti najbolje rezultate. Ovim činom želimo da prekinemo lošu praksu iz prethodnih godina kada su najtalentovanija djeca prerano odlazila iz Radnika i nažalost veoma brzo nestajala sa fudbalske mape. Ali isto tako i da pokažemo da je Radnik pravi izbor za razvoj talentovanih dječaka sa područja Semberije i Majevice. Za Božidara je spreman poseban program rada koji će sigurni smo u narednom periodu dati željene rezultate i omogućiti da dječak spreman dočeka seniorski fudbal. Gledajući ga svakog vikenda sa saradnicima, iskren da budem, ne bi nas čudilo da postane, ako ne najmlađi, onda jedan od najmlađih debitanata u istoriji FK „Radnik“. Ovo nije posljednji potpis u ovoj sezoni, u omladinskoj školi ima još dosta dječaka koji su skrenuli pažnju na sebe a ljetos je potpisan ugovor i sa mladim Stefanom Josipovićem koji ove godine ima zapaženu ulogu u seniorskom sastavu, te je sa kapitenskom trakom predvodio ekipu u pobjedi protiv Borca iz Banja Luke. Božidaru želim dobro zdravlje i sportsku sreću, a da skromnost, uzorno roditeljsko vaspitanje i radna etika ostanu glavne zvijezde vodilje do uspijeha“, rekao je Nedeljko Ćorić, predsjednik UO FK „Radnik“.

Zadovoljstvo i sreću nije krio ni mladi Dimitrić, te je ovom prilikom izjavio:

-Presrećan sam i zahvalan što sam dobio priliku da potpišem profesionalni ugovor sa mojim Radnikom. Hvala trenerima Kapikulu i Subotiću koji su mi najveća podrška i pravi fudbalski mentori. Nadam se da ću opravdati očekivanja predsjednika i ostalih ljudi u klubu a ono što sigurno mogu obećati jeste da ću se uvijek maksimalno zalagati i boriti i na najbolji način predstavljati klub koji nam je svima u srcu“.