SVJETSKA MEDALjA U POREČU ZA MIU MILICU VUJIĆ I KK „UNSU“ :: Semberija INFO ::

 

SVJETSKA MEDALjA U POREČU ZA MIU MILICU VUJIĆ I KK „UNSU“



U Poreču je od 29. juna do drugog jula održana Svjetska karate1liga za mlade. Bila je to treća ovosezonska liga za mlade karatiste na kojoj je učestvovalo preko 3100 takmičara iz 72 zemlje. Iz Bijeljine su put Poreča otputovale i dvije takmičarke KK „UNSU“.



- Vjerovali smo da možemo i dočekali smo još jednu svjetsku medalju za naš klub, naš grad, našu zemlju. Naša Mia Milica Vujić našla se na postolju najboljih  U14 djevojaka u WKF Svjetskoj karate1 ligi za mlade u Poreču. Vujićeva je u jednoj od najmasovnijih težinskih kategorija (52+) osvojla bronzanu medalju koja za sve nas sija kao zlato, imajući u vidu da se radi o najvećem stepenu svjetskog takmičenja za ovaj uzrast te prejaku konkurenciju“, istakao je Goran Ivković, prvi trener KK „UNSU“.

Mia Milica je već u prvom kolu pretrpjela poraz od odlične belgijanke Sridi Maissa, koja je plasiravši se u finale povukla našu predstavnicu u repasaž i priliku da konkuriše za bronzu. Vujićeva je u narednih pet mečeva savladala predstavnice Latvije (Avruskina Jelizaveta), Ukrajine (Rosikhina Veronika), Francuske (Essabar Meryem), Hrvatske (Barukčić Ana Marie) i na kraju za bronzanu medalju i mjesto na postolju pored najboljih, predstavnicu Njemačke (Konradi Arwen).



Ovim rezultatom aktuelna, trostruka prvakinja Bosne i Hercegovine svrstala se u red najboljih U14 djevojaka svijeta i tako na najbolji način završila poglavlje u uzrasnoj kategoriji do 14 godina. Već od narednih takmičenja, borit će se isključivo u kadetskoj konkurenciji.

Pored Vujićeve u Poreču je nastupala Marija Gavrilović u kategoriji kadetkinja do 54kg. Gavrilovićeva nije uspjela ostvariti značajniji plasman pošto se morala oprostiti od daljeg takmičenja još u prvom kolu kada je minimalnim rezultatom poražena od Ukrajinke (0:1).

- Sigurno je da Marija ima kvalitet za mnogo više, ali da bi se ostvario rezultat na ovako visokom stepenu takmičenja, mora mnogo toga da se poklopi pa i da se ima određeni stepen sportske sreće. Ona to zaslužuje jer ima kvalitet i sigurni smo da ćemo uskoro slaviti i njene svjetske medalje. Kao klub ponosni smo na rezultat u Poreču, posebno što smo ponovo u prilici da slavimo još jednu svjetsku medalju. Radili smo naporno, vjerovali da je ovo trenutak i na kraju se isplatilo. Ova medalja je plod naše škole karatea što pokazuje da imamo kvalitet i da znamo put do najviših postolja. 

U ime UO kluba i cjelokupnog našeg kolektiva našoj Milici upućujemo najiskrenije čestitke. Roditeljima se takođe zahvaljujemo kao i našem generalnom sponzoru kompaniji Lykos Balkan Metals.



Čestitke upućujemo i ostalim osvajačima medalja iz Bosne i Hercegovine, a posebno našim kolegama iz Bijeljine, iz Karate kluba "Šampioni". Zajedno smo se pripremali, putovali i bodrili tokom nastupa. Zajedno smo donijeli tri medalje sa WKF Svjetske karate1 lige u Bijeljinu i kao takvi smo najuspješniji grad iz Bosne i Hercegovine ali i šire. Pokazali smo da zajedništvom, kvalitetom i potencijalom možemo još više. Svakako može više, pod uslovom da karate sport u Bijeljini kao najtrofejniji dobije ukupno bolji status, jer to svojim rezultatima zaslužuje.

Zahvaljujemo se i Regionalnom karate savezu Birča, Majevice, Semberije i Posavine (BMSiP) te klubovima članovima na međusobnoj saradnji i podršci koju jedni drugima ukazujemo“, istakao je Goran Ivković, predsjednik UO kluba i glavni trener KK „UNSU“.