Selekcija reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci odbranila titulu prvaka Zlatne Lige Nacija :: Semberija INFO ::

 

Selekcija reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci odbranila titulu prvaka Zlatne Lige Nacija


Najtrofejnija reprezentativna selekcija Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci odbranila je titulu prvaka Zlatne Lige Nacija koja je održana u Balikeširu, u Turskoj od 23 do 25 juna.

U polufinalnom susretu savladali su reprezentaciju Turske 3:0 (25:8;25:12;25:14), a u finalu bolji su bili od reprezentacije Ukrajine nakon odličnog povratka u susret gdje su nakon izgubljenog prvog seta u konačnici slavili sa 3:1 (19:25; 25:16; 25:14; 25:8)

Ovo je bilo treće izdanje Zlatne Lige Nacija, a bh. odbojkaši su bili prvaci sva tri puta i na taj način ostaju jedina reprezentacija koja ju je osvajala.

Pored kolektivnog priznanja, individualne nagrade dobili su za MVP Mirzet Duran i Sabahudin Delalić.

Za reprezentaciju su nastupali igrači: kapiten Delalić Sabahudin, Duran Mirzet, Hamzić dževad, Medić Asim, Godinjak Ismet, Manko Adnan, Jusufović Ermin, Čančar Nizam, Šehić Armin, Brkić Jasmin, Crnobrnja Stevan, džino Edin, Mrkaljević Asmir, Šerifović Elvis, te stručni štab na čelu sa selektorom Mahmutović Ifetom, asistenti selektora: Mehmedović Ejub, Salkić Nedžad, tim menadžer: dževad Šabeta, fizioterapeut: Randželović Miodrag i statističar Eldar Hamzić.

Ovo je bila odlična uvertiru za Evropsko prvenstvo koje se održava u oktobru u Italiji, gdje je cilj osvajanje prvog mjesta i samim tim osiguran plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, saopćeno je iz bh. tima sjedeće odbojke.


Fena / BHRT