DVA ZLATA ZA KK „UNSU“ NA PRVENSTVU REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

DVA ZLATA ZA KK „UNSU“ NA PRVENSTVU REPUBLIKE SRPSKE


U Gradišci je 18. juna, u organizaciji Karate saveza Republike Srpske i tehničkoj organizaciji Kluba borilačkih vještina "Niten" održano pojedinačno i ekipno prvenstvo Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore. Na prvenstvu je učestvovalo 270 učesnika iz 35 klubova od Trebinja do Gradiške.
 
-Za naš klub možemo reći da je ovo prvenstvo bilo veoma uspješno. Prije svega, nastupili smo sa vrlo mladom ekipom, njih petoro, i osvojili ukupno četiri medalje: dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu.


 
Pojedinačnu zlatnu medalju i titulu kadetskog prvaka Republike Srpske osvojio je Vukašin Tripunović koji je u kategoriji -52 kg u čak pet mečeva pokazao zavidan kvalitet i sve ono što smo od njega očekivali. Drugu zlatnu medalju i titulu ekipnih kadetskih prvakinja Republike Srpske ponijele su naše djevojke Marija Gavrilović, Milica Mia Vujić i Milica Mijić. Jedna od najmlađih ekipa na prvenstvu borila se u veoma jakoj konkurenciji za odbranu titule iz Višegrada iz prošle godine. Čak osam ekipa tražilo je put do zlata ali su naše kadetkinje u tri kola bile bolje od čak tri banjalučke veoma jake, favorizovane ekipe. U prvom kolu bile su bolje od kadetske ekipe KK "Bushido" iz Banja Luke, u polufinalu savladale su žensku ekipu KK "Energija" dok su u finalnom meču bile bolje od ženske ekipe KK "Sinđelić".


 
Ako ekipnom rezultatu dodamo i srebrnu i bronzanu medalju za Mariju Gavrilović i Milicu Miu Vujić u pojedinačnoj kategoriji kadetkinja (-54kg) onda možemo reći da naš klub ima ponajbolje kadetkinje i kadete u Republici Srpskoj ali i Bosni i Hercegovini. Naravno sve ovo treba dokazati na prvenstvu BiH u oktobru mjesecu ove godine“, stoji u saopštenju Karate kluba „UNSU“.
 
Za bijeljinske karatiste nema odmora. Odmah po povratku iz Gradiške takmičari KK „UNSU“ sa grupom karatista iz drugih karate klubova zaputili su se u Crnu Goru. Tamo se u organizaciji Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine održava peti tradicionalni ljetni karate kamp pod nazivom "Sutomore 2023".



Ovo sportsko okupljanje mladi karatisti i njihovi treneri će iskoristiti kao završnu pripremu pred nastup u WKF Svjetskoj karate1 ligi za mlade u Poreču krajem ovog i početkom narednog mjeseca. Boravak u Sutomoru će trajati do 26. juna nakon čega slijedi povratak u Bijeljinu i spremanje za polazak u Poreč, dva dana kasnije.
 
-Nastupom u Gradišci i predstojećem međunarodnom turniru u Poreču završavamo veoma uspješnu polusezonu. Preostaće nam samo nastup u dva kola ljetne lige za pionire i pionirke gdje branimo prošlogodišnje naslove u obje konkurencije“, rekli su iz KK „UNSU“.

(Semberija info)