OTVOREN KOŠARKAŠKI KAMP U „BANjI DVOROVI“ :: Semberija INFO ::

 

OTVOREN KOŠARKAŠKI KAMP U „BANjI DVOROVI“



Košarkaški savez Republike Srpske svečano je danas otvorio u Dvorovima “Košarkaški kamp 2023“, u okviru projekta „Ljetna škola sporta Republike Srpske“ Ministarstva porodice, omladine i sporta.



Ovaj kamp, na kojem učestvuje 15 košarkaša i košarkašica godište 2009., trajaće do 24 juna u Javnoj ustanovi „Banja Dvorovi“.



Predsjednik Košarkaškog Saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević novinarima je rekao da je velika čast što su se večeras u Dvorovima okupili 30 najtalentovanijih dječaka i djevojčica iz Republike Srpske u generaciji 2009. godište.



„Okupili smo ih u Ljetnoj školi sporta koji realizujemo u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta, a boraviće u Banji u narednih sedam dana, trenirati u Osnovnoj školi „Dvorovi“ u Dvorovima“, rekao je Đurđević i zahvalio direktorima škole i Banje na saradnji.



Đurđević je rekao da ono na čemu se najviše radilo u prethodne dvije godine kada je riječ o sazivu Košarkaškog saveza Republike Srpske, upravo rad sa najmlađim i najtalentovanijim dječacima i djevojčicama.

„Ovaj kamp je potvrda toga“, rekao je Đurđević i izrazio nadu da će djeca iz Dvorova otići puna pozitivih utisaka  te da će kamp iskoristiti za svoje napredovanje i da će ovdje steći prijatelje za budući život.

Priateljstva, dodao je on, koja se steknu kroz sport su prijateljstva koja traju cio život.

Đurđević je zahvalio resornom ministarstvu i svima koji su pomogli da se ovaj kamp organizuje.



„Moramo nastaviti da u budućnosti ulažemo u naše najtalentovanije, jer to i jeste budućnost i smisao postojanja Košarkaškog saveza kao i smisao bavljenja sportom“, rekao je Đurđević i dodao da svi ne moraju biti vrhunski sportisti, ali da je bitno da svi izrastu u dobre ljude, sa dobrim navikama.


Semberija info - Z. Kusmuk