BALKANSKA MEDALjA ZA GORANA ĐURIĆA :: Semberija INFO ::

 

BALKANSKA MEDALjA ZA GORANA ĐURIĆA


Rumunski Sibinj (Sibiu) bio je prethodnog vikenda (17. i 18. jun) domaćin Balkanskog prvenstva za mlađe pionire. Na takmičenju je nastupilo 374 takmičara iz osam balkanskih zemalja.
 
U okviru džudo reprezentacije Bosne i Hercegovine, uz trenera Pantera, Vladimira Đokića, nastupio je jedan od najperspektivnijih bijeljinskih džudista, Goran Đurić. Goran je najmlađi džudista iz šampionske porodice Đurić čijih petero djece je poniklo na tatamiju Džudo kluba „Panter“.


 
Goran Đurić je na ovoj Balkanijadi osvojio bronzanu medalju. Na turniru je imao šest nastupa gdje je ostvario pet pobjeda nad vršnjacima iz Turske (dva puta), Crne Gore, Rumunije i Grčke.
 
-Ovo je za Džudo klub „Panter“ iz Bijeljine peta balkanska medalja u ovoj godini, jer smo tako navikli da sa svakog balkanskog šampionata dolazimo sa medaljama“, stoji u saopštenju Džudo kluba „Panter“.
 
Podsjećamo, ranije ove godine balkanske medalje su osvojili Vera Pavličević (bronza) i Maksim Petrović (srebro), oboje u kategoriji starijih pionira na Balkanskom prvenstvu održanom u maju u Crnoj Gori. Prije desetak dana je održano Balkansko prvenstvo za kadete na kojem je Teodora Trifković osvojila bronzanu medalju u pojedinačnoj dok je Jovana Đurić osvojila zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji sa koleginicama iz džudo reprezentacije BiH.

(Semberija info)