Prvenstvo BiH - pet medalja u pet različitih disciplina za AK "Atletik" :: Semberija INFO ::

 

Prvenstvo BiH - pet medalja u pet različitih disciplina za AK "Atletik"



Sokolac je tokom jučerašnjeg dana bio domaćin Prvenstva BiH u atletici za dječake i djevojčice. Na prvenstvu je nastupilo 27 atletskih klubova iz naše države sa preko 210 najboljih u svojim disciplinama.
Atletski klub "Atletik", kao jedini predstavnik Grada Bijeljina opet je  dokazao da se nalazi u samom vrhu bosanskohercegovačke atletike osvojivši pet medalja u pet različitih disciplina.

Zlatnu medalju i titulu prvaka BiH za 2023. godinu u disciplini trčanje na 600m, po ko zna koji put odbranila je Ema Kovač uprkos povredi koja je već duže vrijeme prati.

Srebrnu medalju i titulu viceprvaka BiH za 2023. godinu u disciplini stipl 1500m osvojila je Iskra Jović. Bronzanom medaljom se okitio Dragan Senić koji je nastupio u izuzetno teškoj i neizvjesnoj trci na 2000m i za par stotinki ostao bez srebrne medalje i titule viceprvaka BiH.

Bronzanu medalju osvojio je i Luka Pajkić u disciplini skok u vis sa novim ličnim rekordom koji sada iznosi 160cm. Bojan Milunović je za samo dva mjeseca treniranja pod stručnim nadzorom trenera postigao fenomenalan rezultat u disciplini sprint 300m sa vremenom 40.9s osvojivši takođe bronzanu medalju.

-Moramo spomenuti i naše najmlađe učesnike, mlađe pionire koji su se borili rame uz rame sa tri godine starijim dječacima i ostvarili sledeće rezultate:
Pavle Kovač je prvi put učestvovao u disciplini bacanje koplja i osvojio četvrto mjesto, dok je Pavle Ilić oborio lični rekord na 300m koji sada iznosi 47.17s. Dječaci koji su predstavljali naš klub uzeli su učešće i u štafeti 4x100m i zauzeli šesto mjesto. Kako smo i obećali prije dvije godine, u Bijeljinu smo donijeli atletiku sa svim njenin disciplinama i postali najbolji gradski atletski klub. U narednom periodu ćemo nastaviti da pomjeramo granice jer planiramo uvesti novi projekat izuzetno bitan za razvoj atletike u regionu, o čemu ćemo vas upoznati narednih dana", stoji u saopštenju za javnost AK "Atletik" uz napomenu da su njihova vrata uvijek otvorena za djecu i omladinu koja imaju talenat za "kraljicu sportova".


​ AK "Atletik"