U RUKOMETNOM KLUBU „BIJELjINA“ ZADOVOLjNI SEZONOM 2022/23. :: Semberija INFO ::

 

U RUKOMETNOM KLUBU „BIJELjINA“ ZADOVOLjNI SEZONOM 2022/23.


U RUKOMETNOM KLUBU „BIJELjINA“ ZADOVOLjNI SEZONOM 2022/23. 
Pristižu rezultati predanog sportskog rada 


Utakmicama 22. kola, 20. i 21. maja, završeno je ovosezonsko takmičenje u Prvoj rukometnoj ligi Republike Srpske za muškarce. U ovoj sezoni Rukometni klub „Bijeljina“ je ostvario napredak u odnosu na prethodnu.

Tako su sezonu 2022/23. završili na petom mjestu Prve lige RS, sa skorom od 12 pobjeda, dva remija i osam poraza, uz gol razliku: 685 postignutih i 644 primljena pogotka. Sezonu ranije, 2021/22. završili su na osmoj poziciji na tabeli, sa skorom od devet pobjeda, tri neriješena i deset izgubljenih mečeva. Uz gol razliku 637 datih i 670 primljenih golova.



-Zadovoljni smo postignutim u ovoj sezoni. Rezultati bi bili i bolji da u prvih šest kola iz objektivnih razloga nismo bili spriječeni da koristimo Gradsku dvoranu. Proljetni dio sezone odigrali smo na visokom nivou gdje smo zabilježili samo dva poraza i to, ispostaviće se, od ekipa koje su završile sezonu na prva dva mjesta na tabeli Prve lige RS. Mogu reći da smo ove sezone počeli da beremo plodove našeg prethodnog višegodišnjeg, stručnog i strpljivog rada sa mladim rukometašima“, izjavio je za „Semberija info“ Bogdan Rankić, predsjednik Rukometnog kluba „Bijeljina“.



Rukometni klub „Bijeljina“ izgradio je imidž ozbiljne škole rukometa. Sve njihove omladinske selekcije (predpioniri, pioniri, kadeti i juniori) ovu sezonu su završili među najboljim ekipama u svojim uzrasnim kategorijama. Pri tome, trener seniorskog tima je za svaku utakmicu u Prvoj ligi RS pozivao i nekoliko najtalentovanijih mladih rukometaša. 



- Dobijaju priliku da zaigraju kada je rezultat siguran. Damo im priliku da izvedu neki penal, neku kontru, da osjete „seniorski teren“. Želimo da postanu svjesni koliko su dobri u odnosu na svoju generaciju, ali i da se uvjere koliko je još rada pred njima. Naša ovosezonska prva ekipa je izuzetno mlada. Od iskusnijih bih pomenuo Dejana Latinovića koji ima 27 i Mladena Stevanovića koji ima 23 godine. Uz iskustvo njih dvojice i još nekoliko starijih, podižemo generaciju mladih rukometaša u našem gradu“, rekao je Rankić, izdvojivši pri tom pozitivan primjer Marka Jevtića.



Jevtić je 2001. godište, formirao se u RK „Bijeljina“, prije dvije godine je prešao u šabačku „Metaloplastiku“ da bi ove godine potpisao sa C.D. „Bidasoa“ koji nastupa u elitnom rangu španskog rukometa.

Kvalitet rada u bijeljinskom klubu prepoznali su i selektori reprezentacije BiH, pa su tako ove polusezone poziv za nastup za kadetsku rukometnu selekciju dobili Stefan Živanović i Rajko Marinković. Pored takmičenja pod krovom Rukometnog saveza RS/BiH mladi bijeljinski rukometaši su učestvovali i na nekoliko međunarodnih rukometnih turnira. „Bijeljina Handbal Cup“ prethodnih godina ostavio je lijep utisak kod brojnih gostiju, pa zbog dobre organizacije rukometaši RK „Bijeljine“ dobijaju pozive za gostovanja širom Evrope. Početkom aprila su učestvovali na jednom takvom turniru u Španiji gdje je generacija 2009. godište bila najbolja u svojoj kategoriji u konkurenciji 60 ekipa. U sedam utakmica ostvarili su sedam pobjeda, a Pavle Kapor je proglašen za najkorisnijeg rukometaša i najboljeg strijelca turnira.                             


Semberske novine - Semberija info - I.Gutić