BOKSERI RADNIKA U REGIONALNOJ LIGI :: Semberija INFO ::

 

BOKSERI RADNIKA U REGIONALNOJ LIGI


Početkom ove godine u Beogradu su predstavnici bokserskih saveza država nastalih raspadom Jugoslavije potpisali Deklaraciju o osnivanju Regionalne bokserske lige. Ligu čini osam klubova - po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Žrijeb za regionalnu ligu obavljen je devetog aprila ove godine u Sarajevu. U grupi A nastupaće BK „Željezničar“ (BiH), BK „Loznica“, BK „Vardar“ i BK „Crnogorski sokolovi“. Voljom žrijeba, u prvom kolu snage će odmjeriti Vardar - Loznica i Željezničar - Crnogorski sokolovi. Grupu B sačinjavaju BK „Maribor“, BK „Crvena zvezda“, BK „Vitezovi“ Zagreb  i BK „Radnik“ Bijeljina. U prvom kolu sastaju se Crvena zvezda - Maribor i Vitezovi - Radnik. Bokserski klub „Radnik“ će 1. kolo boksovati petog juna 2021. godine u Zagrebu a najbolje boks mečeve iz regiona publika će moći pratiti na TV kanalu Arena Fajt (Fight).



- BK „Radnik“ je spakovao ekipu za najveći bokserski karavan u regionu. U kategoriji do 56 kg nastupaće šampion Balkana Alen Rahimić a u kategoriji do 60 kg Nikola Ivković i Luka Veljović, prošlogodišniji i aktuelni šampioni BiH. U kategoriji do 64 kg boje bijeljinskog kluba će braniti reprezentativac Srbije Vanja Bačić i vicešampion BiH za 2021. godinu Tomislav Vukomanović. U kategoriji do 69 kg boksovaće prvak BiH Branislav Malinović i višestruki šampion Srbije Sebastijan Šaćiri, a u kategoriji do 75 kg prvak Srbije Dejan Dašić,  Leo Cvitanović šampion BiH (koji inače nastupa u Bundes ligi) i Borislav Gligorić. U kategoriji do 81 kg nastupiće aktuelni šampion Srbije Slobodan Jovanović te Antonio Martinović, takođe bokser Bundes lige. U kategoriji do 91 kg Radnik će predstavljati Tadija Nikolovski, Radenko Tomić i Nino Količić, dok će u najtežoj kategoriji nastupati Dašo Simeunović i Miloš Veletić“, rekao je za „Semberija INFO“ predsjednik BK „Radnik“ Milenko Tomić.

Regionalna liga u boksu veliku pažnju posvetiće stasavanju mladih boksera pa su svi klubovi učesnici lige u obavezi imati boksere u mlađim uzrasnim kategorijama. I u ovom segmentu BK „Radnik“ ima trojicu talentovanih reprezentativnih boksera: Rasim Selimović i Alija Mešić (Bosna i Hercegovina) i Uroš Čingilić (Srbija).

Bokserski klub „Radnik“ je posljednjih godina neprikosnoveni lider bokserske scene u Bosni i Hercegovini. Učešće u Regionalnoj ligi će biti dodatni izazov za bijeljinske boksere i sportske radnike BK „Radnik“.

Semberija info