Bijeljina dobila još jednog prvoligaša! :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina dobila još jednog prvoligaša!


Ženski odbojkaški klub „Libero“ iz Bijeljine plasirao se u Prvu ligu Republike Srpske, čime je Bijeljina dobila još jednog prvoligaša, a gradonačelnik Mićo Mićić obećao je upravi Kluba pomoć Gradske uprave u iznosu od 5.000 KM, kako bi mogli da ispune sve obaveze u višem rangu takmičenja.
 
- Ovo je veliki uspjeh za naše mlade odbojkašice, ali i za grad koji osim ženske odbojkaške ekipe „Radnika“, dobija novog premijerligaša. Bijeljina je grad koji, na nivou Republike Srpske, finansira najveći broj sportskih klubova iz budžeta i potrudićemo se da maksimalno pomognemo „Liberu“, ali i da podstaknemo privrednike iz Semberije da podrže ovu lijepu sportsku priču – naglasio je Mićić.
 
Trener Ženskog odbojkaškog kluba „Libero“ Bojan Kvrgić podsjetio je da se njegova ekipa do sada takmičila u drugoj ligi, ali da se nedavnom pobjedom nad banjalučkim „Borcem“, rezultatom 3:0, plasirala u najviši rang.
 
- Prvu utakmicu u okviru Prve lige Republike Srpske igraćemo 3. oktobra protiv ekipe „Hidroelektrana na Drini“ iz Višegrada, a očekuju nas i putovanja u Trebinje, Bileću, Ljubinje... Da bismo ispoštovali sve procedure, platili kotizacije, službena lica, obaveze prema Odbojkaškom savezu Srpske, za naredni period će nam biti potrebno oko 15.000 KM i veoma smo zahvalni Gradskoj upravi i gradonačelniku što su nam obezbijedili trećinu sredstava – poručio je Kvrgić.
 
Odbojkaški klub „Libero“ osnovan je 2015. godine i okuplja više od 160 djece iz Bijljine, Janje i Ugljevika.

​Grad Bijeljina