CILj JE PREMIJER LIGA BIH :: Semberija INFO ::

 

CILj JE PREMIJER LIGA BIH


Danas je u bijeljinskom Centru za kulturu održana pres konferencija novoizabrane uprave KK Radnik iz Bijeljine. Prisutnima su se obratili predsjednik Upravnog odbora KK Radnik Mladen Petrović, trener seniorskog tima Vladimir Radovanović i kapiten prvog tima Dejan Kokoruš.

Predsjednik nove uprave, Mladen Petrović je najavio veliki jubilej kluba. Naime, sljedeće godine se navršava 60 godina od osnivanja KK Radnik Bijeljina. Uprava smatra da je realan cilj da klub ovaj značajan jubilej dočeka u najvišem rangu takmičenja u državi, odnosno da KK Radnik u ovoj sezoni izbori plasman u košarkašku Premijer ligu BiH. Jedan od najvažnijih zadataka, koji je nova uprava postavila za ovu sezonu, jeste obezbjeđivanje dvorane za trening shodno trenažnom planu ovog košarkaškog kluba.

Finansijska situacija za ovu sezonu je stabilna, s tim da, ukoliko KK Radnik izbori plasman u Premijer ligu BiH  klub će se susresti sa novim finansijskim obavezama. Novo rukovodstvo je, s tim u vezi, ostvarilo kontakte sa nekoliko potencijalnih sponzora koji bi trebali olakšati rad kluba.

,,Pored neizostavne pomoći Gradske uprave Grada Bijeljina, zahvalio bih se i generalnom sponzoru kluba, kompaniji ,,Elvaco MetPro'' koja se pokazala kao čvrst oslonac kada je u pitanju pomoć razvoju košarke u Bijeljini. ,,SportVision“ je brend koji je, takođe, na usluzi košarkašima našeg kluba“, rekao je Petrović.

Trener KK Radnik, Vladimir Radovanović je, isto kao i predsjednik Petrović istakao kao prioritet rješavanje problema dvorane za nesmetano održavanje treninga. Ekipu koju vodi je okarakterisao kao stabilnu.

„Većina ovih momaka je zajedno zadnje dvije godine, dobro se poznaju i za to vrijeme smo izgradili dobru hemiju na terenu“, rekao je Radovanović.
 

 
Smatra da bi, uz dva pojačanja ova ekipa na kraju 2020/21. košarkaške sezone  bila siguran putnik u viši rang takmičenja. Već smo realizovali pojačanje na poziciji plejmejkera, koja nam je prošle sezone bila najslabija tačka u ekipi i doveli Branimira Berbakova iz Novog Sada.

Kapiten KK Radnik, Dejan Kokoruš je naglasio da osnovu ekipe čine momci koji su i prošle sezone igrali za KK Radnik.

„Treninzi su počeli prije dvadesetak dana. U planu je odigravanje šest prijateljskih utakmica, tri u Bijeljini a tri na strani od kojih je prva zakazana za danas, 16.09.2020. godine u Loznici protiv ekipe KK Loznica. Što se tiče ambicija kluba, mislim da nam trebaju još dva iskusna igrača kako bismo osigurali plasman u košarkašku Premijer ligu BiH. Uz još nekoliko kvalitetnih košarkaša koji imaju iskustvo igranja u Premijer ligi, mislim da bi KK Radnik bio standardan član najbolje lige u BiH“, precizirao je Kokoruš.

Na kraju se još jednom obratio predsjednik Uprave KK Radnik akcentirajući posvećenost KK Radnik svim uzrasnim kategorijama sa kojima pored trenera prvog tima rade još trojica košarkaških trenera. Obećao je posvećenost nove uprave razvoju košarke u Bijeljini kako bi naš grad (p)ostao prepoznatljiv kao grad košarke.

Semberija info