Akcija "Šljivice": Pretresi na 11 lokacija zbog šverca duvana :: Semberija INFO ::

 

Akcija "Šljivice": Pretresi na 11 lokacija zbog šverca duvana


BIJELjINA, TUZLA - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, MUP-a Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje BiH provode operativnu akciju kodnog naziva "Šljivice" usmjerenu protiv šverca duvana.

U toku su pretresi lica, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na 11 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Zvornika, Bijeljine i Šamca po naredbama Suda BiH.

-U okviru operativne akcije vrše se pretresi lica, stambenih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičena lica, kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju krivičnih djela organizovani kriminal, u vezi s krivičnim djelima poreska utaja ili prevara, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, nedopuštena trgovina, i pranje novca – saopštila je SIPA.

Pretresima je obuhvaćeno 14 osumnjičenih lica, te su aktivnosti na terenu u toku.

-Pronađeno je 13 od 14 osumnjičenih lica dok je jedno lice u bjekstvu. Takođe, dosada je pronađena određena količina cigareta i rezanog duvana bez akciznih markica BiH, dvije mašine za punjenje cigareta, jedna mašina za rezanje, mobilni telefoni, SIM kartice i ostali predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela – navode u SIPA.

Akcija je još u toku.


Izvor: Glas Srpske