Snijeg izazvao probleme na određenim putnim pravcima u BiH :: Semberija INFO ::

 

Snijeg izazvao probleme na određenim putnim pravcima u BiH


Фото - АА
  Izvor: BHRT (I. C.)

Na putevima u Bosni i Hercegovini danas se prometuje usporeno, po mokroj i klizavoj cesti, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK). Otežan je i promet u Bosni i Hercegovini usljed snijega koji je počeo padati u popodnevnim satima.

U višim planinskim predjelima pada susnježica ili snijeg i ponegdje se zadržava na cesti. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo - Rogatica (Romanija), Trnovo - Foča (Rogoj), Sarajevo - Tuzla (Karaula), Bihać - Petrovac (Ripač), Petrovac - Drvar (Oštrelj), Koprivnica - Bugojno - Kupres - Livno, Jablanica - Blidinje - Posušje, Blidinje - Tomislavgrad i Glamoč - Mlinište.

Skreće se pažnja i na odrone kamenja na cestu. Zbog većeg odrona, obustavljen je promet na magistralnoj cesti Crna Rijeka - Jajce, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže rastojanje između vozila i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na cesti.

Sanacijski radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica - Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik - Bugojno (preko Rostova), Bilješevo - Lašva, Ključ - Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići - Nišići. Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Dubica i Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.