Od ponedjeljka blaga stabilizacija vremenskih prilika :: Semberija INFO ::

 

Od ponedjeljka blaga stabilizacija vremenskih prilika


Izvor: AA (A.P.) / BHRT

Prvog i drugog decembra Bosna i Hercegovina biće pod uticajem toplih i vlagom bogatih vazdušnih masa sa jugozapada, koje će usloviti natprosječno toplo ali nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Više padavina očekuje se na jugu, jugozapadu i zapadu, a najmanje na sjeveroistoku zemlje. Pored padavina vrijeme će karakterisati umjeren do jak vjetar južnog smjera. U nedjelju će i dalje preovladavati oblačno ali i znatno hladnije vrijeme tako da je na višim nadmorskim visinama moguća susnježica i snijeg.

Od ponedjeljka izgledna je blaga stabilizacija vremenskih prilika. Preovladavaće umjereno oblačno s jutarnjim mrazom u Bosni.

Minimalne temperature vazduha u petak i subotu variraće od 10 do 15 stepeni, a najviše dnevne između od 14 i 20 stepeni. Od ponedjeljka jutarnje temperature biće u rasponu od minus pet do nula stepeni u Bosni, na jugu zemlje do četiri stepena.

U periodu od 7. decembra očekuje se jače naoblačenje sa snijegom u višim područjima u Bosni i kišom u Hercegovini. Nestabilno vrijeme zadržaće se do 14. decembra.

Jutarnje temperature iznosiće od minus dva do četiri stepena Celzijusa. Maksimalne očekivane temperature variraće od četiri do 10 stepeni, u Hercegovini do 12.