Od sutra regionalna akcija na području Policijske uprave Bijeljina usmjerena na kontrolu vozača pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci :: Semberija INFO ::

 

Od sutra regionalna akcija na području Policijske uprave Bijeljina usmjerena na kontrolu vozača pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci


Na području Policijske uprave Bijeljina od 23.03. do 26.03. 2023. godine sprovodiće se regionalna akcija pojačane kontrole saobraćaja usmjerena na kontrolu vozača pod uticajem alkohola, opijata  ili psihoaktivnih supstanci.

U prva dva mjeseca tekuće godine na području naše Uprave registrovane su dvije saobraćajne nezgode sa poginulim licima, dok je sedam nezgoda evidentirano sa težim tjelesnim povredama. Vozači pod dejstvom alkohola prouzrokovali su 23 saobraćajne nezgode što je za 9,5 % više u odnosu na isti periodu 2022. godine. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola za prva dva mjeseca iz saobraćaja su isključena 224 vozača.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da ne učestvuju u saobraćaju ukoliko su pod dejstvom alkohola.
 
 
 
 
                                                              PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA  
 
                                                                                      Aleksandra Marić