Nove snježne padavine poslijepodne i tokom noći :: Semberija INFO ::

 

Nove snježne padavine poslijepodne i tokom noći


BANjALUKA- U Republici Srpskoj i FBiH će u prvom dijelu dana biti oblačno i suvo vrijeme, a poslijepodne će u nižim krajevima početi da pada kiša i susnježica, na planinama snijeg.

Tokom prijepodneva je veoma slaba kiša i susnježica moguća na sjeveru i sjeverozapadu, a slabo provijavanje snijega u višim predjelima. Na jugu će biti sunčano uz promjenljivu oblačnost, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Prijepodne oblačno i pretežno suvo. Poslije podne naoblačenje sa jugoistoka donosi slabe padavine na istoku, a zatim i u centralnim krajevima. U nižim predjelima padaće kiša i susnježica, u planinama slab snijeg. Prema večeri padavine će se proširiti na većinu predjela i pretežno će padati snijeg.

Maksimalna temperatura vazduha od nula do četiri, na jugu do 10, u višim predjelima od minus jedan.

Duvaće slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Hercegovini umjerena bura.

Jutros preovladava oblačno vrijeme, lokalno sa slabim snijegom ili susnježicom, a više padavina očekuje se tokom noći na petak, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus sedam, Livno, Han Pijesak minus pet, Mrakovica, Kalinovik minus četiri, Kneževo, Čemerno, Ivan Sedlo minus tri, Drinić, Sokolac minus dva, Srebrenica, Mrkonjić Grad, Nevesinje minus jedan, Bihać, Bugojno, Drvar, Gradačac, Sarajevo, Tuzla, Gacko, Šipovo nula, Banjaluka, Ribnik, Prijedor, Zvornik, Sanski Most, Široki Brijeg, Zenica, Bijeljina, Rudo, Doboj, Foča, Novi Grad, Prijedor jedan, Višegrad dva, Bileća tri, Stolac pet, Trebinje šest, Mostar sedam i Neum osam stepeni.

Visina snijega jutros na Bjelašnici iznosi 129 centimetara, na Ivan Sedlu 43, na Čemernu 40, na Mrakovici 36, u Kalinoviku 35, u Driniću 28, u Kneževu 18, na Han Pijesku 16, u Nevesinju 15, na Sokocu 10, u Gacku devet, u Sarajevu i Mrkonjić Gradu osam, u Bihaću, Ribniku i Šipovu sedam, u Livnu šest, u Sanskom Mostu i Bugojnu pet, u Prijedoru i Foči dva, a u Novom Gradu, Banjaluci i Srebrenici jedan centimetar. 


Glas Srpske