Policijska uprava Bijeljina: Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja :: Semberija INFO ::

 

Policijska uprava Bijeljina: Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja


Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, danas su u okviru preventivne kampanje ,,Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“, na Gradskom trgu u Bijeljini dijelili građanima promotivni materijal. Ova kampanja će se provoditi do 30. decembra 2022. godine, a organizuje  je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.


 
- Cilj kampanje ,,Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“, jeste edukovanje i upoznavanje građana sa posljedicama koje proizilaze iz nestručnog i nesavjesnog rukovanja vatrenim oružjem, kao i pirotehničkim sredstvima. Takođe, jedan od ciljeva ove kampanje jeste upoznavanje građana sa sankcijama predviđenim Krivičnim zakonikom Republike Srpske, Zakonom o javnom redu i miru i Zakonom o oružju i municiji“, pojasnio je cilj kampanje Boban Kovačević, pomoćnik komandira u Policijskoj stanici Bijeljina 1.


 
Nakon podjele promotivnog materijala, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina održaće predavanje učenicima Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“ o opasnostima koje proizilaze iz nestručnog korištenja pirotehničkih sredstava, a sve sa ciljem da se najmlađi sugrađani, ali i njihovi roditelji upoznaju sa posljedicama koje proizilaze iz toga.


Semberija info - S. Jovanović