ZADOVOLjAVAJUĆE STANjE BEZBJEDNOSTI NA PODRUČJU PU BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

ZADOVOLjAVAJUĆE STANjE BEZBJEDNOSTI NA PODRUČJU PU BIJELjINA


U prostorijama Policijske uprave Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je održana redovna konferencija za novinare na kojoj su nadležni predstavili rezultate rada pripadnika Ministarstva tokom aprila 2021. godine. Ukupno stanje bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina ocjenjeno je kao zadovoljavajuće.

Načelnik PU Bijeljina Stjepan Terzić iznio je podatak o registrovanih 56 krivičnih djela tokom aprila 2021. godine (46 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, četiri djela zloupotrebe opojnih droga, tri djela privrednog kriminaliteta i tri djela protiv bezbjednosti saobraćaja) istakavši visok procenat rasvijetljenosti konkretnog broja krivičnih djela u iznosu od 95%. Slične tendencije su uočljive i kada je u pitanju problematika narušavanja javnog reda i mira, gdje je zabilježan značajan pad izvršenja prekršajnih radnji tokom aprila 2021. u odnosu na isti period prošle godine. 

Načelnik Sektora policije Igor Kapikul je, između ostalih predstavio podatak o registrovanih osam migranata afro-azijskog porijekla koji su se tokom aprila 2021. zatekli na području PU Bijeljina. Od početka migrantske krize, nije registrovano nasilničko ponašanja migranata koji prelaze preko područja PU Bijeljina.

Po pitanju saobraćajnih nezgoda tokom prethodnog mjeseca je evidentirano njih 78. Od tog broja četiri nezgode su bile sa teškim a 20 sa lakšim tjelesnim povredama. Materijalna šteta je bila posljedica 54 saobraćajne nezgode. Nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom što je dobra vijest u odnosu na april 2020. godine, kada su registrovane dvije takve saobraćajne nezgode sa dva poginula lica. Tokom analiziranog perioda 99 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje u alkoholisanom stanju a 15 vozača zbog zloupotrebe opojnih droga.

Semberija info - I. Gutić