​DOM ZDRAVLjA BIJELjINA: POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA :: Semberija INFO ::

 

​DOM ZDRAVLjA BIJELjINA: POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA


Na području Grada Bijeljina epidemiološka situacija je pogoršana, a iz Doma zdravlja Bijeljina apeluju na stanovništvo da situaciju shvate ozbiljno i da se pridržavaju epidemioloških mjera. Direktor ove zdravstvene ustanove primarijus dr Danijela Đukin kaže da su sve tri kovid ambulante u funkciji i da je sve veći broj građana koji se javljaju u kovid ambulante.

- Zaposleni Doma zdravlja su maksimalno u službi zaštite zdravlja građana, ali to se ne može činiti ako se samo jednostrano razmišlja. Molim građane da situaciju shvate ozbiljno i da poštuju mjere, jer zdravlje mora biti na prvom mjestu. Ukoliko se oglušimo o molbe, doći ćemo u situaciju da se otvara i četvrta kovid ambulanta, a to nije scenario koji nam je potreban. Od 18 timova za vakcinaciju, tri smo morali povući kako bismo obavljali preglede pacijenata“, kaže prim. dr Đukin. Ona podsjeća da je od 11. marta krenula i imunizacija stanovništva, te da je do danas vakcinisano više od 1.500 građana, a revakcinacija počinje 1. aprila.

- Intresovanje za vakcinu je veliko i ovo treba da bude dodatni motiv da se pridržavamo mjera kako ne bismo ugrozili proces imunizacije“, rekla je prim. dr Đukin.

​Semberija info